Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

MatLust & Matverk Stockholm

20

NOV

Datum: 20 nov 2019

Tid: 08.30–16.00

Plats: Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12, Södertälje

Konferensen är kostnadsfri och vänder sig i huvudsak till små och medelstora företag inom livsmedelsnäringen. Arrangör: MatLust. Matverk är ett samarrangemang mellan MatLust och Länsstyrelsen Stockholm.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Innovation | Nätverk | Affärer | Verkstad

Boka in den 20 november i kalendern, för då går MatLusts årskonferens och finalen av Matverk Stockholm av stapeln – med Tina Nordström som moderator!

Träffa inspiratörer, branschkollegor och experter och upptäck framtida möjligheter för ditt företag och dina produkter. Här finns konkreta kostnadsfria möjligheter inom pro­dukt-, process-, marknads-, hållbarhets- och affärsutveckling. Eller är vår testbädd för nya produkter och tjänster något för dig?

Både MatLust och Länsstyrelsen erbjuder kostnadsfritt stöd till små och medelstora livsmedelsföretag så att de kan växa och utvecklas. Därför viker vi eftermiddagen helt åt att möta företagarnas behov. Två timmar av intensiva och inspirerande samtal med företagare och experter inom olika aspekter av livsmedelsföretagande.

Du får också ta del av finalen av innovationstävlingen Matverk Stockholm. Nya produkter med smak av Stockholm tävlar mot varandra och du lyssnar till pitcharna och provsmakar tävlingsbidragen. Prisutdelningen sker under festliga former med Landshövdingen och kommunstyrelsens ordförande i Södertälje.

Modererar dagen gör Tina Nordström, folkkär och sprudlande kock och programledare.

PROGRAM:

08.30 Frukost & registrering

09.00 Välkommen!
Ulrika Lundberg, landsbygdsdirektör vid Länsstyrelsen Stockholm, Rickard Sundbom, Stadsdirektör i Södertälje kommun, och Sara Jervfors, kostchef i Södertälje kommun & projektchef för MatLust.

09.15 Final i Matverk Stockholm – pitcharna
Presentation av Matverks jurygrupper & tävlingspitchar. Läs mer om årets 11 tävlande bidrag och årets jurygrupper.

10:15 Tina Nordström, scenen är din!

10:30 Smaka på tävlingsbidragen och mingla med de tävlande.

11.10 Parallella sessioner:

» Så växer mitt företag med hållbarhet – case och inspiration.
Företag som har tagit del av MatLusts kostnadsfria utvecklingsstöd berättar om de verktyg de fått med sig och den resa de gjort – som inkluderar både framgångar, motgångar och lärdomar.

» Hur kan arbetssökande och nyanlända bidra till ökad grönsaksodling?
Maria Dirke från Agro Sörmland leder en dialog om hur matchning mellan lantbruksföretag och arbetssökande eller nyanlända kan bidra till att öka grönsaksodlingen på friland. Seminariet arrangeras av Länsstyrelsen Stockholm.

12:10 Hållbar framtidslunch

13.00 Final i Matverk Stockholm – prisutdelningen
Landshövding Sven-Erik Österberg och Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, delar ut pris till vinnarna av Matverk Stockholm 2019.

14:00 Slow-dating & dialogmöten med experter för konkret nytta för ditt företag
» MatLust och Länsstyrelsen bjuder på två timmar av intensiva och inspirerande samtal med företagare och experter inom olika aspekter av livsmedelsföretagande.
» Träffa experter inom affärsutveckling, strategisk hållbarhet, råvarukunskap, processutveckling, mathantverk, stödsystem, livsmedelskunskap, marknadsföring, grossistledet, offentlig mat m.m.
» Ta med din produkt och få värdefull feedback från en erfaren smakexpert.

Läs mer om vad experterna erbjuder.

OBS! Detta pass riktar sig till små och medelstora livsmedelsföretag och syftar till att ge massor av kunskap, inspiration och nya kontakter för ökad tillväxt och hållbarhet.

16:00 Slut

Välkommen till en dag av inspiration, innovation, nätverk och affärsmöjligheter – vi gör verkstad!

Daniel Dworetsky

Projektledare, MatLust Living Lab inom MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 048 05
E-post

Ida de Oquiñena (föräldraledig)

Kommunikation & sociala medier, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 064 42
E-post

Uppdaterad: 18 november 2019
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram