Hoppa till huvudinnehållet
MatLust, logoEU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Ät!Stockholm 2020

Finalen av Ät!Stockholm sändes den 27 november.

Se sändningen här!

Läs mer om vinnarna av Ät!Stockholm 2020 här

Om Ät!Stockholm 2020

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Tävlingsbidragen kan vara allt från nisch- och eller premiumprodukter för den privata marknaden till bulkprodukter lämpliga för storkök och offentliga kök. Fokus är att produkten bygger på svenska råvaror och är producerad på ett hållbart sätt.

I potten ligger ett pris i form av kvalificerat stöd för att underlätta för produkten att komma ut på marknaden och exponering i samband med tävlingens genomförande. Som tävlande blir du en del i ett stort nätverk, din produkt blir synlig för marknaden och du får återkoppling från experter.

Produkten ska också smaka gott och ha en stark marknadspotential. Tävlande företag ska vara registrerade i Stockholms län.

Arrangörer

Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

När, Var, Hur?

Finalen av Ät!Stockholm 2020 sänds den 27 november och spelas in på Södertälje Science Park i Södertälje. Finalen arrangeras i samband med Projekt MatLusts årskonferens. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar tävlingen efter rådande riktlinjer.

Alla tävlingsbidrag bedöms av en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury och deras kombinerade poäng avgör vinnaren. På finaldagen pitchar de tävlande sina produkter inför jurygrupperna samt en digital publik. Alla som följer sändningen ges även möjlighet att rösta fram Publikens pris.

Förstapriset delas ut av Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm, andrapriset av Sven-Erik Österberg, landshövding Stockholms län och tredjepriset av juryordförandena.

Bakgrund

Ät!Stockholm 2020 är inspirerad av tävlingen Matverk som inte arrangeras 2020. Matverk Stockholm arrangerades under åren 2016-2019 av Södertälje kommun (genom projekt MatLust) och Länsstyrelsen i Stockholm. Det var en deltävling i den nationella tävling som drevs av Gastronomiska Samtal.

Läs mer på ätstockholm.se!

Eva Helén

Utvecklingsstrateg, MatLust & Södertälje Science Park samt tävlingsledare, Ät!Stockholm 2020
Tel: 08-523 037 57
E-post

Ida de Oquiñena

Kommunikation & sociala medier, MatLust
Tel: 08-523 064 42
E-post

Daniel Dworetsky

Kommunikation, företagskontakter & programsamordning, MatLust
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 2 december 2020
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
searchbarscross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram