Hoppa till huvudinnehållet
EU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Ät!Stockholm

Om Ät!Stockholm

Ät!Stockholm är en tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Tävlingsbidragen kan vara allt från nisch- och eller premiumprodukter för den privata marknaden till bulkprodukter lämpliga för storkök och offentliga kök. Fokus är att produkten bygger på svenska råvaror och är producerad på ett hållbart sätt.

I potten ligger ett pris i form av kvalificerat stöd för att underlätta för produkten att komma ut på marknaden och exponering i samband med tävlingens genomförande. Som tävlande blir du en del i ett stort nätverk, din produkt blir synlig för marknaden och du får återkoppling från experter.

Produkten ska också smaka gott och ha en stark marknadspotential. Tävlande företag ska vara registrerade i Stockholms län.

Läs mer på ätstockholm.se!

Arrangörer

Ät!Stockholm 2021 arrangerades av Region Stockholm, Södertälje kommun genom Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

När, Var, Hur?

Alla tävlingsbidrag bedöms av en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury och deras kombinerade poäng avgjorde vinnaren. De tävlande pitchar sina produkter inför jurygrupperna samt en digital publik. Alla som följer sändningen har också möjlighet att rösta fram Publikens Pris.

Se jurygrupperna på ätstockholm.se!

Priserna delas bl.a. ut av Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm, och Sven-Erik Österberg, landshövding Stockholms län.

Vill du tävla?

Anmälningstiden för Ät!Stockholm 2021 har gått ut, men kontakta tävlingsledare Eva Helén om du vill veta mer. Kontaktuppgifter finner du längst ned på sidan.

Bakgrund

Ät!Stockholm är inspirerad av tävlingen Matverk. Matverk Stockholm arrangerades under åren 2016-2019 av Södertälje kommun (genom projekt MatLust) och Länsstyrelsen i Stockholm. Det var en deltävling i den nationella tävling som drevs av Gastronomiska Samtal.

Ät!Stockholm 2021

Finalen av Ät!Stockholm 2021 sändes den 23 november 2021 och spelades in på Södertälje Science Park i Södertälje. Finalen arrangerades i samband med MatLusts Framtidskonferens.

Se finalen här!

Läs mer om pristagarna i Ät!Stockholm 2021 här

Eva Helén

Utvecklingsstrateg, MatLust & Södertälje Science Park samt tävlingsledare, Ät!Stockholm 2020
Tel: 08-523 037 57
E-post

Ida de Oquiñena

Kommunikation & sociala medier, MatLust (Föräldraledig)
Tel: 08-523 064 42
E-post

Daniel Dworetsky

Företagsutveckling & Kommunikation, MatLust
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 16 december 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
searchbarscross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram