Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Ät!Stockholm

Om Ät!Stockholm

Ät!Stockholm är en tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingsbidragen kan vara allt från nisch- och eller premiumprodukter för den privata marknaden till bulkprodukter lämpliga för storkök och offentliga kök. Fokus är att produkten bygger på svenska råvaror och är producerad på ett hållbart sätt. Produkten ska smaka gott och ha en stark marknadspotential. Tävlande företag ska vara registrerade i Stockholms län.

Alla tävlingsbidrag bedöms av en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury och deras kombinerade poäng utser vinnaren. De tävlande pitchar sina produkter inför jurygrupperna samt en digital publik. Alla som följer sändningen har också möjlighet att rösta fram Publikens Pris.

I potten ligger ett pris i form av kvalificerat stöd för att underlätta för produkten att komma ut på marknaden och exponering i samband med tävlingens genomförande. Som tävlande blir du en del i ett stort nätverk, din produkt blir synlig för marknaden och du får återkoppling från experter.

Logo Ät!Stockholm

Arrangörer

Ät!Stockholm arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod.

Bakgrund

Ät!Stockholm arrangeras 2024 för femte året i rad! Under tidigare år 2016-2019 har vi arrangerat Matverk som en deltävling i den nationella tävling som drevs av Gastronomiska Samtal.

Var med på finalen av Ät!Stockholm 2024

Vill du vara med i Södertälje den 19 november när vinnaren av Ät!Stockholm 2024 koras? Få mer information om tävlingen här!

Ät!Stockholm 2023

Finalen av Ät!Stockholm 2023 avgjordes den 21 november 2023 och på Södertälje Science Park i Södertälje. Se klipp från tävlingen på vår YouTube-kanal!

Läs mer om de spännande lagen som tävlade 2023 här.

Läs allt om Ät!Stockholm på www.ätstockholm.se

Eva Helén

Utvecklingsstrateg, MatLust Utvecklingsnod & Södertälje Science Park samt Tävlingsledare, Ät!Stockholm
Tel: 08-523 037 57
E-post

Sandra Sjöholm

Tävlingskoordinator, Ät!Stockholm & Testbädd, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 0766-96 02 62
E-post

Daniel Dworetsky

Projektledare, MatLust Living Lab inom MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 12 juni 2024
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram