Hoppa till huvudinnehållet
EU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Ät!Stockholm

Ät!Stockholm 2022

Finalen av Ät!Stockhom 2022 kommer gå av stapeln den 22 november 2022 på Södertälje Science Park i Södertälje. Där bereder vi plats för hjältarna i livsmedelssverige – de små och medelstora företag som skapar nya, hållbara, innovativa och spännande produkter. Vi lovar dig en späckad dag av nätverkande, inspiration och massor av spännande smaker! I finalen träffar du 14 tävlande lag som kommer bedömas av jurygrupper inom tre områden; smak, marknadspotential och hållbarhet. Den 22 november kan du smaka årets alla bidrag och även rösta på din favorit i Publikens Pris.

Välkommen att närvara på finalen - anmäld dig här!

Arrangörer

Ät!Stockholm 2022 arrangeras av Region Stockholm, Södertälje kommun genom Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

När, Var, Hur?

Alla tävlingsbidrag bedöms av en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury och deras kombinerade poäng avgjorde vinnaren. De tävlande pitchar sina produkter inför jurygrupperna samt en digital publik. Alla som följer sändningen har också möjlighet att rösta fram Publikens Pris.

Se jurygrupperna på ätstockholm.se!

Prisutdelarna 2022 är  Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm, Sven-Erik Österberg, landshövding Stockholms län och Boel Godner (s) kommunstyrelsens ordförande i Södertälje kommun.

Om Ät!Stockholm

Ät!Stockholm är en tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Tävlingsbidragen kan vara allt från nisch- och eller premiumprodukter för den privata marknaden till bulkprodukter lämpliga för storkök och offentliga kök. Fokus är att produkten bygger på svenska råvaror och är producerad på ett hållbart sätt.

I potten ligger ett pris i form av kvalificerat stöd för att underlätta för produkten att komma ut på marknaden och exponering i samband med tävlingens genomförande. Som tävlande blir du en del i ett stort nätverk, din produkt blir synlig för marknaden och du får återkoppling från experter.

Produkten ska också smaka gott och ha en stark marknadspotential. Tävlande företag ska vara registrerade i Stockholms län.

Läs mer på ätstockholm.se!

Bakgrund

Ät!Stockholm arrangeras nu för tredje året i rad! Under tidigare år 2016-2019 har vi arrangerat Matverk som en deltävling i den nationella tävling som drevs av Gastronomiska Samtal.

Ät!Stockholm 2021

Finalen av Ät!Stockholm 2021 sändes den 23 november 2021 och spelades in på Södertälje Science Park i Södertälje. Finalen arrangerades i samband med MatLusts Framtidskonferens.

Se finalen från 2021 här!

Läs mer om pristagarna i Ät!Stockholm 2021 här!

Eva Helén

Utvecklingsstrateg, MatLust Utvecklingsnod & Södertälje Science Park samt Tävlingsledare, Ät!Stockholm
Tel: 08-523 037 57
E-post

Ida de Oquiñena (föräldraledig)

Kommunikation & sociala medier, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 064 42
E-post

Daniel Dworetsky

Företagsutveckling & Kommunikation, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 28 oktober 2022
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram