Hoppa till huvudinnehållet
MatLust, logoEU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Ät!Stockholm 2020

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen vänder sig till dig som har ett företag eller tillhör en organisation och är förädlare, råvaruproducent eller matlagare.

Tävlingsbidragen kan vara allt från nisch- och eller premiumprodukter för den privata marknaden till bulkprodukter lämpliga för storkök och offentliga kök. Fokus är att produkten bygger på svenska råvaror och är producerad på ett hållbart sätt.

Produkten ska också smaka gott och ha en stark marknadspotential. Tävlande företag ska vara registrerade i Stockholms län.

I potten ligger ett pris i form av kvalificerat stöd för att underlätta för produkten att komma ut på marknaden och exponering i samband med tävlingens genomförande. Som tävlande blir du en del i ett stort nätverk, din produkt blir synlig för marknaden och du får återkoppling från experter.

Arrangörer

Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

När, Var, Hur?

Finalen av Ät!Stockholm 2020 äger rum den 19 november på Södertälje Science Park i Södertälje. Finalen arrangeras i samband med Projekt MatLusts årskonferens. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar antalet besökare efter rådande riktlinjer.

Alla tävlingsbidrag bedöms av en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury och deras kombinerade poäng avgör vinnaren. Även publiken får rösta på sin favorit som bli vinnare av det åtråvärda Publikens Pris! På finaldagen pitchar de tävlande sina produkter inför jurygrupperna samt publik. Alla besökare ges även möjlighet att smaka på tävlingsbidragen.

Förstapriset delas ut av Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm, andrapriset av Sven-Erik Österberg, landshövding Stockholms län och tredjepriset av juryordförandena.

Bakgrund

Ät!Stockholm 2020 är en vidareutveckling av tävlingen Matverk som tyvärr inte arrangeras längre. Matverk Stockholm arrangerades under åren 2017-2019 av Södertälje kommun och Länsstyrelsen i Stockholm. Det var en deltävling i den nationella tävlingen som drevs av Gastronomiska Samtal.

Då Matverk Stockholm var en mycket uppskattad tävling har vi valt att starta Ät!Stockholm 2020, där vi bygger vidare på erfarenheterna därifrån och fokuserar ännu mer på hållbarhet.

Har du en produkt eller produktidé och är intresserad av att tävla i Ät!Stockholm 2020? Fyll då i en intresseanmälan här!

Läs mer på tävlingens egna webbplats!

Eva Helén

Utvecklingsstrateg, MatLust & Södertälje Science Park samt tävlingsledare, Ät!Stockholm 2020
Tel: 08-523 037 57
E-post

Gunilla Jägeberg

Projektkoordinator, MatLust & Tävlingskoordinator, Ät!Stockholm 2020
Tel: 08-523 062 75
E-post

Uppdaterad: 1 juli 2020
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
searchbarscross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram