Hoppa till huvudinnehållet
MatLust, logoEU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Omtag Nu

För en starkare, grönare livsmedels- och besöksnäring

Södertälje kommun har beviljats ett omfattande regionalfondsprojekt (REACT-EU) som syftar till att stärka näringslivets förmåga till omstart och omställning efter coronapandemin. Omtag Nu kommer att genomföras under två år med start den 1 september 2021.

”Det visar att vår ansökan ligger helt i linje med regionens prioriteringar och att vi har kapacitet att driva denna typ av projekt”, säger Jonas Karlsson, näringslivschef i Södertälje kommun.

Projektet, som kallas ”Omtag Nu. För en starkare, grönare livsmedels- och besöksnäring.”, har beviljats totalt 9 miljoner kronor under två år för att stötta små och medelstora företag (SME) inom besöks- och upplevelsesektorn samt foodservice-näringen i Stockholms län. Insatserna ska riktas mot företag som drabbats av pandemin för att stärka deras innovationskraft och förmåga till omställning utifrån förändrade förutsättningar.

Projektmålet är att att förbättra konkurrenskraften och öka sysselsättning och tillväxt genom innovationstänk, kompetensomställning, digital utveckling och grön omställning, särskilt med inriktning på cirkularitet.

Projektet kommer att genomföras med erfarenheter från MatLust, där lärdomar kring målgruppen gjorts – och omfattande nätverk byggts upp.

”MatLust har gjort ett brett och framgångsrikt arbete för en mer hållbar livsmedelsnäring, säger Sara Jervfors, projektchef för MatLust och kostchef i Södertälje kommun. Genom MatLust, som avslutas under 2022, är vi helt riggade för att genomföra ett storskaligt omstartsstöd till målgruppen”.

Läs pressmeddelande här

Fakta:

  • Projektnamn: Omtag Nu. För en starkare, grönare livsmedels- och besöksnäring.
  • Finansiering: Nationella regionalfondsprogrammet/REACT-EU.
  • Budget: Totalt 12 mkr inkl. medfinansiering (25%).
  • Projektperiod: 2021-09-01 till 2023-08-31.
  • Projektägare: Södertälje kommun genom Näringslivsavdelningen.

Angelica Koponen

Projektekonom, MatLust samt Projektledare, Omtag Nu
Tel: 08-523 042 20
E-post

Sara Jervfors

Projektchef, MatLust samt kostchef, Södertälje kommun
Tel: 08-523 064 66
E-post

Mårten Thorslund

Affärskoordinator, Omtag Nu
Tel: 08-523 063 10
E-post

Uppdaterad: 6 september 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
searchbarscross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram