Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Expertrådgivning till små och medelstora livsmedelsföretag inom kulinarisk ledning, smak och sensorik

Upphandlingskod: TI 2024-0052

Sista anbudsdag: 17 april 2024

Södertälje kommun har beviljats EU-projektet MatLust Living Lab av Tillväxtverket. Projektet, som utförs av MatLust Utvecklingsnod, inleddes den 1 november 2023 och pågår till sista december 2026.

MatLust Living Lab bidrar till att skapa en ledande tillväxt- och kunskapsregion i Stockholm genom att stärka SME (små och medelstora livsmedelsföretag) konkurrenskraft, samt stödja innovation inom livsmedelssektorn och skapa marknad för innovativa livsmedelsprodukter. SME innefattar företag med 0-249 anställda och en årsomsättning på 0-50 miljoner Euro.

MatLust Living Lab ska ge 95 SME i livsmedelssektorn ökad kunskap och förmåga att arbeta med innovation, nya och utvecklade produkter, produktionssätt och affärsmodeller, samt energi- och resurseffektiv hållbar produktion. Projektet ska också bidra till att offentliga måltidsverksamheter ökar sin förmåga att efterfråga de innovativa produkter som målgruppsföretagen utvecklar. Projektet ska vidare bidra till att generellt öka medvetenheten om livsmedlens påverkan på miljö och hälsa.

MatLust Utvecklingsnod (nedan även Beställaren) upphandlar nu expertis inom kulinarisk ledning, smak och sensorik.

Expertisen ska nyttjas till att stötta målgruppen (SME) till ökade kunskaper och förmågor inom detta område. Det kan handla om workshops, föreläsningar och rådgivning i grupp, men också om individuell rådgivning/smakrådgivning och att representera MatLust Utvecklingsnod i externa events.

Utöver uppgifterna ovan kan det bli aktuellt med rådgivning till MatLust Utvecklingsnod kring upplägg och organisering av projektets utvecklingsstöd inom detta område.

Expertisen kommer i huvudsak användas inom ramen för projektet MatLust Living Lab, men kan också användas inom ramen för andra projekt som MatLust Utvecklingsnod är involverade i.

Flera anbud kan komma att antas utan inbördes rangordning. Avrop kommer att ske utifrån konsultens tillgänglighet och kompetens i förhållande till det specifika uppdraget. Ingen minsta volym garanteras.

Angelica Koponen

Projektekonom, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 042 20
E-post

Daniel Dworetsky

Projektledare, MatLust Living Lab inom MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 26 mars 2024
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram