Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Innovationsprogrammet 2024

20

SEP

Innovationsprogrammet är värt ca 40 000 kr, men kostnadsfritt genom MatLust Utvecklingsnod. Notera att antalet platser är begränsat och att man i detta skede gör en intresseanmälan.

FÅ UT DIN NYA PRODUKT PÅ MARKNADEN!

Vårt populära innovationsprogram hjälper mindre livsmedelsföretag att snabbare komma framåt med sin produkt/tjänst och mejsla fram det som är unikt och säljbart på marknaden. Programmet, som startar i september och pågår i knappt tre månader, bygger på ett antal fysiska träffar samt möjlighet till individuell rådgivning med experter.

På bilden ovan syns Behrang Bandali från företaget FRKY Sauces AB som deltog i innovationsprogrammet 2023. Foto: Fredrik Sederholm.

ANLEDNINGAR FÖR DIG SOM FÖRETAGARE ATT DELTA I PROGRAMMET:

 • Du får ny kunskap och verktyg för att ta din produkt/tjänst till marknaden.
 • Du jobbar löpande med din egen produkt/tjänst och förfinar den.
 • Du får arbeta med olika aspekter kring hur du kan göra insteg på marknaden och produkten/tjänsten mer framgångsrik, innovativ och lönsam.
 • Du får kontaktytor och nätverk med andra företag och experter. Vi gör studiebesök och får inspiration av innovativa företag.
 • Innovationsprogrammet leds av experter med kunskap och erfarenhet av såväl innovationer som affärsutveckling.

OM INNOVATIONSPROGRAMMET 2024

Innovationsprogrammet bygger på ca 8 fysiska träffar som främjar nätverkande och gemensamt lärande. Programmet ger också möjlighet till viss individuell rådgivning med utvalda experter. Här är några av de teman som programmet rymmer:

 • Hållbarhet
 • Kommersialisering & Go-to-Market
 • Marknadsföring & Varumärke
 • Livsmedelssäkerhet & Kvalitet
 • Handel – vad krävs för att komma in på hyllan?
 • Testkök – provsmakning och speedrådgivning med kockar och experter
 • Food Tech och den nya teknikens möjligheter

Som en röd tråd genom programmet löper en möjlighet att utveckla och förfina din företags- eller produktpitch. Olika experter lyssnar och ger feedback under programmets gång.

DATUM 2024

Datum för höstens innovationsprogram är ej satta än. Start sker i slutet av september och avslutning i början av december. Oftast handlar det om halvdagar. Den individuella rådgivning som programmet bjuder på sker utanför de gemensamma träffarna.

MÅLGRUPP

Små och medelstora företag inom livsmedelsnäringen som antingen har nya produkter eller idéer med hållbara och innovativa inslag som de vill ta till marknaden.

KRAV/FÖRVÄNTNINGAR PÅ DELTAGARNA

De företag som antas till innovationsprogrammet har kravet på sig att arbeta löpande med sin produkt/tjänst. Programmet stöttar med experter och nätverk, men företagen driver själva processen. Vår erfarenhet är att ju mer du som företagare har möjlighet att löpande arbeta med din produkt/tjänst under programmets gång, desto större blir effekten.

Företag som har möjlighet att närvara vid programmets fysiska träffar kommer att prioriteras i antagningsprocessen.

KOSTNAD

Programmet är värt ca 40 000 kronor, men kostnadsfritt genom MatLust Utvecklingsnod.

VAD TYCKER TIDIGARE DELTAGARE OM PROGRAMMET?

"Jag har fått en större förståelse för livsmedelsbranschen och även en större insikt i vårt företag. Alla coachtimmar har varit otroligt värdefulla och vi har lärt oss massor vilket hjälper oss på vägen. Dessutom alla nya kontakter som vi har skapat."

Ellinor Winqvist, affärsutvecklare, OmiOpi

"MatLust har hjälpt oss på ett sätt man inte kan sätta pris på. Utan kontakterna, nätverken och lärdomarna vi fått hade vi inte alls kommit lika långt eller fått samma uppmärksamhet som vi fått nu."

Farzad Amirriazi och Abtin Soltanpour, Chew Folk.

"Genom testpaneler, diskussioner och framförallt genom att bevittna andra programdeltagares ´resa´ fick jag möjlighet att justera recept och utformning till det bättre. Produkten genomgick inte bara en delvis förändring vad gäller råvaror utan fylldes även med rika insikter och tankar."

Daniel Israelsson, Jordnära Mat. Läs hela intervjun med Daniel här. Och se filmen nedan!
Se filmen om Jordnära Mat, med Madeleine Harju och Daniel Israelsson.

ÄR DU INTRESSERAD?

Då ska du inte spilla någon tid. Anmäl ditt intresse via vårt anmälningsformulär högst upp på sidan. Notera att antalet platser till programmet är begränsat och att vi kommer kontakta dig efter inskickat anmälningsformulär för att höra mer om ditt företag/produkt.

Alla som får plats i programmet kommer att få en bekräftelse.

Uppdaterad: 3 april 2024
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram