Testbädd för offentlig sektor Testbädden inom MatLust Utvecklingsnod erbjuder företag möjligheten att utveckla hållbara livsmedelsprodukter i nära samarbete med professionella […]
Länk till seminariet skickas senast den 15 juni till alla anmälda.
Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.
Att handla med råvaror från andra sidan jorden är något av ett minerat område. Gör rätt och du bidrar till lokal utveckling och hållbarhet, såväl ekonomisk som social och ekologisk. Gör du fel riskerar pengar att hamna i fel fickor och människor att utnyttjas.
Som litet livsmedelsföretag – hur kan man tänka och agera för att ens engagemang för sitt eget företag, men också för de människor man samarbetar med i fattiga länder, inte slår fel?
Vilken kontroll har du? Vilken kontroll borde du ha? Måste du vara på plats själv? Vilka samarbetspartners kan du lita på? Är certifiering rätt väg att gå?
Välkommen till MatLusts digitala seminarium den 16 juni kl. 09:00-10:30. Vi ger dig en kavalkad av inspel från olika aktörer och hoppas ge dig både kunskap och inspiration – och kanske nya nätverk!
Du får lyssna till:
- Li Törnblom, Produktkoordinator och kundansvarig te, kryddor, honung, ris, baljväxter, guld/silver & kosmetika på certifieringsorganet Fairtrade som ger en överblick över hur produktionen ser ut i olika delar av världen och delar med sig av goda råd.
- Anders Heimer, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Värmland och djupt engagerad i flera livsmedelsprojekt i Colombia. Anders förmedlar lärdomar kring hur projekt ska bedrivas för att skapa lokal och hållbar utveckling.
- FÖRETAGENS PERSPEKTIV. Lyssna till Adrian Coyet och Elsa Crafoord från The Pepper Quest, Håkan Kjellström från Tekompaniet och Andrea Sucasas Gottfridson från Macacos – alla tre företag som handlar med produkter från länder med utbredd fattigdom. Hör deras historier, ställningstaganden och rekommendationer.
Du får också möjlighet att ställa frågor och komma med inspel under seminariet!