Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaOmtag Nu loggaEU, logo
MatLust, logosymbol

Kostnadsfritt stöd i automatisering av dina produktionsprocesser!

19

MAJ

Datum: 19 maj 2023

Tid: –

Plats: Företagsbesök, webbmöten, mejl och telefon.

Detta kostnadsfria stöd erbjuds ett begränsat antal företag och löpande beslut tas under våren 2023 om vilka företag som beviljas stödet.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

  • Har ditt företag en produktionsanläggning?
  • Vill du få en översyn och se vilka effektivitetsvinster du kan göra?
  • Funderar du på att automatisera delar av produktionsprocessen?
  • Vill du undvika att göra felaktiga investeringar?

Om svaret på åtminstone ett par av de här frågorna är ja, har vi ett riktigt bra erbjudande till dig. Vi erbjuder små och medelstora företag inom livsmedels- eller besöksnäringen kostnadsfritt stöd när det gäller automatisering av produktionsprocesserna. Det är stor fördel, om än inte en absolut förutsättning, att du har en viss grad av automation i din produktionsanläggning redan idag.

Intag sker löpande, men antalet platser är begränsat, så ansök redan idag!

Genom samarbete med företaget Martensson Consulting kan vi nu erbjuda kvalificerad expertrådgivning till företag som ser behov av – eller möjligheter i – att automatisera delar av produktionsprocessen. Dessutom helt kostnadsfritt.

Mårtensson Consulting har sin bas i Kristianstad men verkar i hela världen med sin ledande kompetens inom automation i tillverkningsindustrin. De arbetar både med stora, globala företag och med små företag som agerar på lokala marknader. Dessutom har de genom sitt nära samarbete med testbädden Balsgård Foodtech en rad samarbeten med innovativa dryckesföretag.

Mårtensson Consulting har bl.a. samarbetat med företag som Kiviks Musteri, Trensums Food, Loviseberg Råsaft, WellNOx, Smålandsmunken och Skåne Finkost.

"Väldigt professionellt! Det är otroligt nyttigt att få ögon utifrån som ser på våran verksamhet. Man kan lätt bli hemmablind och fortsätta i sitt spår annars."

//Elin Edlund på Väddö Gårdsmejeri som tog del av erbjudandet under hösten 2022
Här ovan kan du se ett inspelat samtal med Nils Mårtensson från Mårtensson Consulting, Elin Edlund och Sara Sandgren från Väddö Gårdsmejeri samt Mårten Laurell Thorslund på Omtag Nu inom MatLust Utvecklingsnod. Filmen pågår i ca 11 minuter och ger en bild av hur programmet kan hjälpa små och medelstora företag med produktionsanläggningar.

Vi erbjuder dig och ditt företag:

  • Ett inledande samtal/presentation där du berättar mer om din anläggning, och tillsammans med en expert från Martensson Consulting diskuterar vilka typer av processer ett företag kan automatisera, vilken roll digitalisering spelar i den processen, exempel på teknik, maskiner, övervakning, kvalitet, spårbarhet, etc. Och, förstås, hur mycket i din verksamhet som kan gå att effektivisera. Detta samtal sker med fördel digitalt.
  • Platsbesök på din anläggning. Martensson Consulting gör en genomgång av ditt företags befintliga produktionslinje ur ett automations- och effektiviseringsperspektiv. Du får en rapport och förslag på åtgärder samt en beräkning av investeringskostnader och kalkyler.
  • Möjlighet att ställa frågor och få återkoppling kring den rapport du fått.

Detta rådgivningspaket för hur du kan automatisera dina produktionsprocesser är värt 20 000–40 000 kronor. Notera att eventuella åtgärder du beslutar dig för att projektera och genomföra inte bekostas av detta stöd. Stödet innefattar inledande samtal, platsbesök, genomgång/rekommendationer och återkoppling av experter från Martensson Consulting.

Vi kan erbjuda detta kostnadsfria stöd till ett begränsat antal företag och tar löpande beslut om vilka företag som kan beviljas stödet. Vi har redan inlett arbetet med några företag och för företag som anmäler intresse och beviljas stödet av att få tillgång till expertstöd behöver arbetet inledas under våren 2023.

Utnyttja denna möjlighet! Gör en intresseanmälan för ditt företag, så kontaktar vi dig för ev. uppföljande frågor.

Detta stöd erbjuds av projektet Omtag Nu, som erbjuder en rad kostnadsfria utvecklingsstöd till små och medelstora företag inom besöks-, upplevelse-, och livsmedelsbranschen som påverkats negativt av coronapandemin.
Foto ovan: Martensson Consulting.

Uppdaterad: 1 maj 2023
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram