Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaOmtag Nu loggaEU, logo
MatLust, logosymbol

Regional dialog inför Food Systems Summit (FSS) 2021

24

MAR

Datum: 24 mar 2021

Tid: 13.00–16.00

Plats: Digitalt, för särskilt inbjudna deltagare

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

I september bjuder FN in till toppmöte om livsmedelsförsörjningen, Food Systems Summit 2021, med fokus på kopplingen mellan mat, klimat och miljö och hälsa.

Södertälje kommun och Projekt MatLust har fått äran att stå värd för en regional dialog den 24 mars, som utgör en del av förberedelserna inför toppmötet.

Dialogen arrangeras i samarbete med Per Callenberg, statssekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson och ordförande i Svenska FAO-kommittén, och med endast ett begränsat antal deltagare som är särskilt inbjudna. Gruppen är brett sammansatt för att fånga upp så många perspektiv som möjligt och dialogen leds av Lovisa Madås från kunskaps- och mediebolaget AGFO. Syftet med dialogen är att synliggöra svårigheter, hitta möjligheter och identifiera transformativa initiativ för en mer hållbar framtid.

"Toppmötet är ett viktigt avstamp i arbetet mot hållbar utveckling både i Sverige och på global nivå. MatLust och Södertälje kommun har konkret och framgångsrikt visat hur samverkan och dialog kan skapa förutsättningar för förändring och därför är jag mycket glad för att genomföra den här dialogen tillsammans”, säger Per Callenberg.

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (s) i Södertälje, fortsätter:

"Södertälje kommun har en lång tradition av att arbeta med hållbara livsmedel och vi gläds åt att bidra till FN:s toppmöte genom att arrangera denna regionala dialog.”

Talare på dialogen är - förutom Per Callenberg, Boel Godner, Sara Jervfors och moderator Lovisa Madås - också Olga Grönvall Lund, Reformaten, Michael Maroutian, Sevan AB, Fredrik Kjellröier, ekobonde i Uppland och Pernilla Johnsson, SLU Future Food.

"Vi ser förstås detta som ett kvitto på att både näringslivsprojektet MatLust och Södertälje kommun gör viktiga och uppskattade saker för omställningen till ett mer hållbart livsmedelssystem. Nu ska vi nyttja det stora nätverk vi skapat för att skapa en konstruktiv och framåtriktad dialog den 24 mars”, avslutar Sara Jervfors, kostchef i Södertälje kommun och projektchef för MatLust, som är praktiskt ansvarig för den regionala dialogen.

Obs. Dialogen är endast för särskilt inbjudna deltagare, och går därför tyvärr inte att anmäla sig till. Tycker du att din organisation har värdefulla perspektiv och borde vara med? Kontakta oss!

Om du vill ha mer information om dialogen den 24 mars, läsa vårt pressmeddelande och mer om arbetet inför Food Systems Summit 2021 så finner du det här.

Sara Seing

Verksamhetschef, MatLust Utvecklingsnod & Kostchef, Södertälje kommun
Tel: 08-523 064 66
E-post

Ida de Oquiñena (föräldraledig)

Kommunikation & sociala medier, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 064 42
E-post

Uppdaterad: 16 mars 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram