Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Digital säkerhet – en utbildning i två steg

20

JAN

Datum: 20 jan 2023

Tid: 09.00–10.00

Plats: Digital via Zoom.

Länk till webbinariet skickas till alla anmälda senast torsdagen den 19 januari, 2023.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Omtag Nu, som är ett projekt inom MatLust Utvecklingsnod, bjuder in representanter för små och medelstora företag till en kostnadsfri utbildning i två steg. Ämnet är digital säkerhet, något vi är många som ofta tänker på men sällan gör så mycket åt som vi någonstans vet att vi borde. Låt oss hjälpa er på vägen till högre grad av medvetande av risker för dig, företaget och ökad cybersäkerhet genom råd för praktiska förbättringar.

Denna anmälan gäller bara till Steg 1, som är ett öppet inledande webbinarium den 20 januari 2023. Direkt efter webbinariet kan du anmäla intresse för ett fördjupat stöd i form av en workshop som vi kallar Steg 2. Mer om det nedan men börja med att anmäl dig senast den 19/1 till Steg 1.

Steg 1: 20 januari 2023 kl 09:00-10:00. Webbinarium: Så skyddar du dig och din organisation mot cyberattacker.

Cyberattacker är ett stort problem för egenföretagare. Visste du att:

  • Kostnaderna för cyberattacker mot svenska företag uppgår årligen till ca 20 miljarder kronor.
  • Merparten av attackerna sker mot egenföretagare.
  • 93% av intrången hade kunnat undvikas.   

Under webbinariet får du konkreta tips på vad du kan göra för att skydda dig mot cyberattacker. 

Webbinariet leds av experterna Ulrik Sturk och Tomas Kesa på ACTENSA.

Steg 2: 27 januari 2023 kl 09:00-12:00. Workshop i Stockholm som ger fördjupade insikter om hur du kan öka IT-säkerheten och beredskapen.

Steg 2 sker i form av en workshop som genomförs i konferenslokalen Kabaré på Arena Sergel, Malmskillnadsgatan 36, som passande nog ligger i tidigare SEB:s lokaler och det gamla bankvalvets massiva järndörr ramar in temat för dagen! I workshopen går vi mer på djupet med hemuppgiften som delas ut i steg 1 den 20 januari, experterna erbjuder mer individuellt stöd men också gruppanpassad feedback. Denna 3-timmars workshop sker den 27 januari 2023, kl. 09:00-12:00 och leds av samma två experter som i Steg 1: Ulrik Sturk och Tomas Kesa på ACTENSA. Det kommer att delas ut en individuell uppgift (hemuppgift) med syftet att testa er säkerhetsmedvetenhet.

I Steg 2 delas deltagarna som gått steg 1 och anmält intresse in i grupper som också de leds av Tomas och Ulrik. Som workshopdeltagare förväntas du dela med dig och aktivt bidra till gruppen. Workshopen sker endast på plats och spelas inte in.

Information om hur du anmäler dig till Steg 2/workshopen ges under det öppna webbinariet den 20 januari.

Bild: Markus, Spiske, Hacker binary attack code, Unsplash

Angelica Koponen

Projektekonom, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 042 20
E-post

Uppdaterad: 19 januari 2023
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram