Hoppa till huvudinnehållet
MatLust, logoEU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Cook along lunch

5

FEB

Datum: 5 feb 2021

Tid: 12.30–13.00

Plats: Digitalt

Följ med i skolköket och inspireras av när skolkockar och elever från Södertäljes grundskolor tillagar en hållbar skollunch baserat på råvaror som är utvecklade i MatLusts testbädd!

Cook along är en del av Science Week. Läs mer på www.scienceweek.se.

Inspiration, måltidsglädje och ett bidrag till en hållbar framtid utlovas!
Södertälje kommuns skolkök har sedan 10 år framgångsrikt utformat sina menyer utifrån det forskningsbaserade måltidskonceptet ”Diet for a Green Planet”. Konceptet bygger på hållbart producerade råvaror som är närodlade i säsong, mycket vegetabilier och minskat svinn.

Inslaget efterföljas av en intervju med kostchef och MatLusts projektchef Sara Jervfors, Södertälje kommun och Adam Engström, vd, A20 som är ett nytt hållbar företag som tillverkar framtidens växtbaserade mat –  tempeh.
Sara ger en framåtblick kring vad som behövs för att vi ska kunna ställa om till en ökad hållbar livsmedelsproduktion både på det lokala, regionala och nationella planet och hur Södertälje och MatLust bidar till det. Adam Engström berättar hur de som liten livsmedelsentreprenör testat sin prisbelönta produkt Tempeh Husman i den offentliga testbädden i samverkan med MatLust.

Sara Jervfors

Projektchef, MatLust samt kostchef, Södertälje kommun
Tel: 08-523 064 66
E-post

Uppdaterad: 19 januari 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
searchbarscross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram