Hoppa till huvudinnehållet
MatLust, logoEU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Vadå stjärnkockar – dags att tala om stjärnbönder!

Filip Fastén är stjärnkocken som 2014 blev tidernas yngsta vinnare i Årets Kock och som sedan dess har startat sin egen hyllade krog, Agrikultur. Nu har Filip tillsammans med sin kollega Joel Åhlin bestämt sig för att delta i Matverk Stockholm.

”Det pratas vitt och brett om stjärnkockar, men jag ser Matverk-tävlingen som ett perfekt tillfälle att visa upp de verkliga stjärnorna, de som gör allt möjligt – lantbrukarna”, säger han och fortsätter beskriva vad han och Joel vill uppnå med sitt arbete.

”Det är en viktig drivkraft för oss att hitta duktiga lantbrukare och att hjälpa dem förädla deras produkter som kanske annars hade blivit svinn. Vi hoppas kunna hitta en sådan produkt för Matverk – en produkt som kanske verkar enkel men som har oanad potential och som kan bli ett alternativ till importerade eller ohållbara produkter.”

När det gäller förhoppningar inför själva tävlingen Matverk Stockholm, är Filip tydlig.

”Jag bryr mig inte så mycket om vad jag får ut av Matverk för egen del. Däremot ska jag och Joel ge järnet för att skapa en produkt som kan marknadsföras och säljas och ge lantbrukaren en extra skjuts i verksamheten.”

Matverk Stockholm handlar ju om att i någon mån sätta smak på Stockholm. På frågan om vad Stockholm smakar blir Filip närmast filosofisk.

”Det är något intensivt över Stockholm. Jag tänker på snabba rörelser, som kanske kan illustreras av smaker som har sitt ursprung i havet och vattnets ständiga rörelse.”

Vi som arrangerar Matverk Stockholm ser fram emot vad Filips och Joels lag kommer skapa och presentera för juryn vid länsfinalen den 9 november på Tom Tits Experiment i Södertälje.

Uppdaterad: 4 september 2019
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
searchbarscross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram