Hoppa till huvudinnehållet
MatLust, logoEU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Vilket matfett ska man välja? Är palmolja alltid dåligt?

8

FEB

Datum: 2017-02-08

Tid: 15:00–17:30

Plats: Cajsa Warg, Sankt Eriksplan 2, Stockholm

Kostnadsfritt deltagande. MatLust bjuder på lättare tilltugg.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Frågor om fett och oljor – inte minst palmolja – dyker ofta upp i diskussioner som vi på MatLust har med livsmedelsföretag. Vi bad därför den internationellt erkände experten på jordbruk och livsmedelssystem, Gunnar Rundgren, titta närmare på frågan. Nu kan du ta del av hans mycket intressanta rapport som sammanställer fakta om fett och oljor i livsmedel, deras produktion, användning miljö och hälsoeffekter. Syftet är att vägleda tillverkande företag och måltidsverksamheter i valet av fett.

Rapportens fokus är på palmolja, sojaolja och raps vilka är de tre största oljorna, men smör, annat animaliskt fett och olivolja tas också upp.

Här laddar du ner hela rapporten.

Nu ger vi dig DESSUTOM möjligheten att delta när Gunnar Rundgren presenterar rapporten under ett eftermiddagsseminarium den 8 februari på Cajsa Warg i centrala Stockholm. Du får möjlighet att ställa frågor och delta i diskussioner med andra intresserade företagare och experter.

Program

 

15:00 

  • MatLusts projektledare Helena Nordlund hälsar välkommen, 5-10  minuter.
  • Gunnar Rundgren inleder med bildvisning från en nyligen gjord resa till oljepalmsodlingar i Indonesien, 15-20 minuter.
  • Gunnar presenterar sin rapport kring fett, beställd av MatLust, ca 30 minuter.

16:00 

  • Paus med lättare förtäring och provsmakning av två nya svenska matoljor: Camelina-olja, från företaget by Ranch AB i Tystberga,  Sörmland, camelinaofsweden.se samt lupinolja från företaget Nordisk Råvara, Stockholm, nordiskravara.se.

16:30

  • Gunnar Rundgren presenterar slutsatserna av rapporten, ca 10 minuter.
  • Därefter öppen diskussion, inlägg och frågor.

Välkommen till en superintressant eftermiddag med Gunnar Rundgren och oss på MatLust. Anmäl dig via länken till höger!

Uppdaterad: 20 december 2016
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
searchbarscross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram