Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Hur äter vi 2030? Trendseminarium med Mintel

2

JUN

Eventet består av två delar, dels Mintels anförande som sker på engelska, dels ett eget möte med oss på MatLust där vi med matprofilerna Lisa Förare Winbladh, Markus Femling, Anne Eriklin och Jonas Berg diskuterar de trender som påverkar små och medelstora livsmedelsföretag i Stockholmsregionen.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Den 2 juni bjuder MatLust i samarbete med SAMLA Sverige in till ett inspirerande digitalt trendseminarium inom livsmedel med fokus på framtida möjligheter för små och medelstora livsmedelsföretag.

När samtiden inte är vad den borde vara, kan det kännas tillfredsställande att blicka tio år framåt i tiden. Mintel, som är världsledande inom livsmedelstrender och marknadsundersökningar, siar om framtiden och beskriver den i sin rapport "Global Food and Drink Trends 2030" på följande sätt utifrån mat och dryck:

  • Konsumenten blir allt mer medveten och ställer högre krav på företagen, hur de använder resurser, väljer förpackningar och råvaror.
  • Matkonsumtionen präglas starkare av miljömässiga och etiska aspekter; köttkonsumtionen spås minska och kött- och mjölkprodukter från glada djur värdesätts högre.
  • Vi tillverkar allt fler produkter av matsvinn.
  • Vi vill äta mer hälsosamt; vår mat blir mer personligt anpassad utifrån kroppsscreening och genetik och vi frågar oss vad just jag ska äta och dricka för att möta min kropps behov.
  • 2030 förlitar vi oss än mer på vetenskap och teknik och dess möjlighet att förse oss med säker och hälsosam mat.
  • Vi möter en ”jordbruksrevolution”, med allt mer av hydroponisk och vertikal odling, robotiserat lantbruk liksom butiker som erbjuder inomhusodlingar för färska produkter.
    (Tack till våra kollegor på Livsmedelsutveckling Sydost för sammanfattningen!)

En populärversion av rapporten hittar du här.

Den 2 juni får du möjlighet att ta del av rådande och kommande trender kopplat till livsmedel och hur dessa kan komma att påverka era konsumenter, marknad och affär, samt ta del av case studies från andra företag.

Eftermiddagen 2 juni består av två delar:

  1. Kl 13:00-14:45. Mintels anförande som sker på engelska. Här finns möjlighet att ställa skriftliga frågor under anförandet.
  2. Kl 15:00-16:00. Möte/diskussion med oss på MatLust och andra som lyssnat till Mintels anförande. Här får ni lyssna till flera namnkunniga matprofiler som reflekterar kring trender och hur de påverkar livsmedelsnäringen i Stockholmsregionen. Ni hör Lisa Förare Winbladh (matskribent, föreläsare, smakexpert m.m.), Markus Femling (Sortimentsansvarig Närproducerat, Menigo Foodservice) och Anne Eriklin som driver ROT Butik & Kök i på Södermalm i Stockholm. Med oss finns även den uppmärksammade ICA-handlaren Jonas Berg. Under denna timme ges möjlighet att ställa skriftliga frågor till dem alla.

Om Mintel

Mintel är en ledande marknadsundersökningsbyrå inom livsmedelssektorn som i över 40 år har gett branschen kraftfulla och handlingsbara insikter. Varje månad bevakar Mintel 38 000 produktlanseringar och varje dag frågar de tusentals konsumenter om deras åsikter. De samlar meningsfulla observationer från hela världen och håller reda på de senaste trenderna och innovationerna för att ge deras kunder den kunskap de behöver för att bygga ett kraftfullt varumärke eller lansera en framgångsrik innovation på marknaden.

Missa inte detta!

Daniel Dworetsky

Projektledare, MatLust Living Lab & Kommunikation, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 048 05
E-post

Ida de Oquiñena (föräldraledig)

Kommunikation & sociala medier, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 064 42
E-post

Uppdaterad: 28 maj 2020
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram