Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaOmtag Nu loggaEU, logo
MatLust, logosymbol

Strategiskt ledarskap för en modern och hållbar kostenhet

23

FEB

Datum: 23 feb 2023

Tid: 13.00–14.00

Plats: Digitalt via Zoom

Webbinariet är kostnadsfritt. Länk skickas till alla anmälda senast 22/2.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Offentliga måltider har en nyckelroll i omställningen till mer hållbar livsmedelsproduktion och -konsumtion

Uppdraget för kostenheter och offentliga måltider har förändrats dramatiskt de senaste 10 åren. Förutom att servera god och näringsrik mat har man idag även ansvar för både beredskap och viktiga miljöfrågor. En krävande uppgift i en tid när dessutom både råvaror och insatsvaror blir dyrare – och hållbarhetsfrågorna alltmer komplexa.

Nu sjösätter MatLust Utvecklingsnod tillsammans med BERAS International ett kostnadsfritt program skräddarsytt för aktörer inom offentliga måltider. Programmet fokuserar på det strategiska ledarskapet och hur vi kan få fler att köpa svenskt och ekologiskt, mer motiverade medarbetare och en starkare livsmedelsberedskap.

Programmet vänder sig till kostchefer, måltidsutvecklare och matlagare inom offentliga måltider samt tjänstemän (chefer, miljöstrateger m.fl.) och politiker inom offentlig sektor.

Programansvariga

Detta strategiska ledarskapsprogram leds av Fredrik Birath, process- och förändringsledare, BERAS International och Sara Seing, kostchef Södertälje kommun & verksamhetschef MatLust Utvecklingsnod.

Inledande webbinarium – med möjlighet till fördjupning

Anmäl dig till ett första webbinarium den 23 februari kl. 13:00-14:00. Under en timme berättar vi mer om programmet och introducerar också en s.k. transformationskarta – ett framgångsrikt verktyg för flera kommunala kostenheter och -chefer. Vid webbinariet berättar vi också mer om de två workshopdagar (23/3 resp. 27/4) som programmet består av och ger dig möjlighet att anmäla ditt intresse. Läs mer om fördjupningen nedan.

Välkommen!

beenhere

Om programmet "Strategiskt ledarskap för en modern och hållbar kostenhet"

Programmet, som är kostnadsfritt, är en serie om två heldagsworkshops hos MatLust Utvecklingsnod med eget arbete däremellan. En eller flera personer från samma organisation kan delta, ex. en ledningsgrupp. Datum för dessa workshops är 23 mars kl. 10:00-15:00 och 27 april kl. 10:00-15:00. Därefter avslutas programmet den 25 maj kl. 13:00-15:00 med ett webbinarium där vi delar våra intryck, summerar och diskuterar arbetet framåt.
 
På workshop 1 går vi igenom olika modeller och verktyg och visar hur man kan arbeta strategiskt med ledningsarbete inom offentliga måltider. Möjlighet ges att arbeta själv eller i grupp med sina frågeställningar. Vi fångar upp aktuella frågor, ger handledning och coachning för dem som önskar det.

Workshop 2 är en fortsättning och fördjupning av workshop 1. Vi går igenom viktiga aktuella frågeställningar från deltagarna och gör förtydliganden där det behövs. Därefter är det eget arbete med möjlighet till handledning och coachning.

Uppdaterad: 5 juli 2023
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram