Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Region Stockholms landsbygdskonferens

4

OKT

Datum: 4 okt 2019

Tid: 08.30–15.00

Plats: Södertälje Science Park. Kvarnbergagatan 12, Södertälje.

Konferensen arrangeras av Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust. Frukost serveras från kl. 08:30. Landsbygdskonferensen är kostnadsfri. Anmälningar tas emot av Region Stockholm. Region Stocholm förbehåller sig rätten att ta ut en avgift om du inte avbokar i tid. Läs mer under bokningsvillkor.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Hur hänger smarta innovationer, hållbara livsmedel och landsbygdsfrågor ihop? Välkommen att bidra till en levande landsbygd genom att delta på Region Stockholms landsbygdskonferens som samarrangeras med Projekt MatLust!

Stockholms län är Sveriges tredje största landsbygdslän, med ungefär 160 000 invånare utanför tätorterna. Region Stockholm arbetar för en levande landsbygd och skärgård på flera olika sätt med utgångspunkt i RUFS 2050 och den regionala landsbygds- och skärgårdsstrategin. Nu bjuder Region Stockholm tillsammans med MatLust in till konferens med fokus på hållbar tillväxt.

Program

09.00
Gustav Hemming, skärgårdsregionråd och Boel Godner, kommunalråd Södertälje hälsar välkomna.

09.10
Po Tidholm, journalist och debattör: Varför landsbygdsfrågan är viktigare än du tror.
Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör SvD: Landsbygden kommer inte att räddas av offerkoftor oavsett om de är självpåtagna eller stickade av omgivningen.

10.00
Innovativa framtidsspaningar med Andreas Lundgren, IBM och Annelie Woldin, Lantmännen P&D.

10.30
Magnus Börjeson
AgroÖst (öppnas i nytt fönster): Goda exempel på forskning och regional samverkan för  utveckling.

11.00
MatLust – projektet som stärker tillväxt och hållbarhet inom livsmedelsnäringen i Stockholmsregionen.

Lunch och utställning.
Här finns tid för dig att besöka utställningen. Provsmaka ostar, äppelmust, charkuterier och mycket mer. Passa på att mingla med länets livsmedelsproducenter, utvecklingsprojekt och aktörer för innovation.

12.30
Lyssna på experterna i ett panelsamtal. Därefter hittar vi tillsammans lösningarna för att skapa ett hållbart livsmedelssystem i Stockholmsregionen.

14.30
Tomas Håkki Eriksson
, underhållare. Om bugg, slakt och The Power of Glesbygd.

Moderator för konferensen är Sofie Skalstad, ordförande för Unga på landsbygden.

Praktisk information

  • Anmälan: Landsbygdskonferensen är kostnadsfri. Anmälningar tas emot av Region Stockholm. Region Stocholm förbehåller sig rätten att ta ut en avgift om du inte avbokar i tid. Läs mer under bokningsvillkor.
  • Målgrupp: Kommuner, regionala och nationella myndigheter, näringsliv, akademi och intresseorganisationer som arbetar med landsbygdsfrågor, livsmedel och näringsliv.
  • Övrigt: Frukost, lunch och fika ingår.
  • Kontakt: Tove Ellingsen, regionplanerare på TRF, tove.ellingsen@sll.se, 08-123 144 33.

Moderator vid konferensen är Sofie Skalstad, ordförande för Unga på landsbygden. Ett mer detaljerat program kommer inom kort. Välkommen med din anmälan!

Konferensen arrangeras av Region Stockholm i samarbete med MatLust.

Uppdaterad: 25 september 2019
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram