Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

När hållbarhet driver dig och affären

14

MAR

Datum: 14 mar 2023

Tid: 13.30–15.00

Plats: Digitalt via Zoom

Sista dag för anmälan: 10 mars. Det kostnadsfria stödet som de utvalda företagen får ta del av motsvarar ca 15 timmar.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Kostnadsfritt strategiskt hållbarhetsprogram och ett öppet webbinarium

FN:s klimatpanel IPCC* har tillsammans med dess motsvarighet för biologisk mångfald IPBES** de senaste åren släppt flertalet alarmerande rapporter. Läget för klimatet respektive hoten mot den biologiska mångfalden är många och akuta och riskerar att försämra livskvalitén för oss nutida och framtida levande. Vi behöver åstadkomma systemmässiga förändringar som på samma gång bromsar och mildrar effekterna av den globala uppvärmningen och skyddar och helst förbättrar livsmiljöerna för alla levande djur och ekosystem – nu, över långt tid framöver och helst allt på samma gång!

Näringslivet spelar en viktig roll i omställningen. Alla företag och organisationer – både stora och små – kan och behöver bidra. Vi bör därför utmana oss till transformativa förändringar som påverkar våra affärsmodeller både idag och på lång sikt.

Alla företag behöver förhålla sig till hållbarhet idag och det kommer att bli en integrativ del av allt företagande framöver. Det här programmet är ett guldkorn om ni vill ha proffsig hjälp att strukturera upp och få klarhet i ert hållbarhetsarbete och hållbarhetsstrategi. MiljöMatematik har hjälpt oss med just detta med stort kunnande och hjärta! Tacksam!

Bettina Schütz, grundare av Hempster Sweden AB.

Vi erbjuder nu ett sista kostnadsfritt strategiskt hållbarhetsprogram för små och medelstora företag inom livsmedels- och besöksnäringen. Ni som vågar satsa och utmana er själva erbjuds en unik chans att få en ordentlig genomlysning av var ni står på hållbarhetsområdet och via olika workshops, coachande och internt arbete arbetar ni gemensamt fram en konkret handlingsplan för arbetet framåt.
I programmet får du löpande stöd av experter på MiljöMatematik. Ni använder ett verktyg framtaget för nulägesanalys och underlag för högre grad av hållbar affärsutveckling. Hållbarhetsprogrammet syftar till att ge dig och ditt företag kunskaper och verktyg för att utveckla hållbarhetsarbetet och låta det vara en integrerad del av organisationen och affärsutvecklingen från ledningen och överallt ut i verksamheterna.

Efter programmet ska du ha en klar riktning för hur du vill driva ditt företag framåt, där hållbarhetsarbetet är med och driver den utvecklingen. Resten är upp till dig och din organisation.

SÅ HÄR ANMÄLER DU DIG

Tisdagen den 14 mars erbjuder vi därför ett inledande öppet webbinarium kl. 13:30-15:00 där Miljömatematik ger en introduktion till hållbarhetsarbete för mindre företag och beskriver hur programmet är upplagt. Ett begränsat antal företag erbjuds därefter ca 15 timmars kostnadsfri tillgång till hållbarhetsexperterna. För att du och din organisation ska kunna få ut det mesta möjliga av programmet krävs att du lägger ner en del arbete utöver den tid ni har med experterna.

Sista dag för anmälan till webbinariet är fredag 10 mars!

TRÄFFA VÅRA HÅLLBARHETSEXPERTER

I det här programmet samarbetar vi med företaget MiljöMatematik, vars drivkraft är att bidra till transformation av och kunskapsutveckling för företag och samhälle inom planetens gränser. Här är deras experter:

Lova Brodin
VD med mission att transformera matsystemet. Har stor erfarenhet av att jobba med olika livsmedelsaktörer, är en riktig foodie och gillar att kombinera matematiska modeller med hållbarhetsdriven affärsutveckling och innovativa samarbeten.
Jessica Johansson
Senior omställningskonsult som arbetar med aktörer i hela livsmedelskedjan. Brinner för att utbilda, förmedla systemperspektiv och få det komplexa att bli förståeligt.
Gino Carciola
Omställningskonsult och expert på ramverk och standarder runt hållbarhetsrapportering och -certifiering. Erfarenhet av hållbarhetsrådgivning till livsmedelsföretag med särskilt fokus på One Planet Plate.

* Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)

** The Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES)

Fotograf bilden ovan: Kegen Lorentzon

Uppdaterad: 5 juli 2023
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram