Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

När hållbarhet driver affären

15

SEP

Datum: 15 sep 2022

Tid: 09.00–10.30

Plats: Digitalt via Zoom

Seminariet riktar sig till små och medelstora livsmedelsföretag inom livsmedels- och besöksnäringen. Efter seminariet ges möjlighet att anmäla intresse för individuell och företagsspecifik rådgivning. Mer information ges under seminariet. Länk skickas till alla anmälda den 14 september.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

FN:s klimatpanel IPCC kom i våras med en ny rapport. Enligt den är läget akut, växthusgasutsläppen ökar istället för att minska och omställningen behöver skyndas på. Här spelar näringslivet en viktig roll och alla företag – både stora och små – kan bidra.

I höst drar vi igång ett nytt kostnadsfritt hållbarhetsprogram för små och medelstora företag inom livsmedels- och besöksnäringen. Du har chansen att få en ordentlig genomlysning av var du och ditt företag står inom hållbarhetsområdet och en handfast handlingsplan för hur du ska arbeta framåt. Arbetet gör du i nära samarbete med hållbarhetsproffs.

I programmet får du ett löpande stöd av experter på Miljömatematik. Tillsammans använder ni ett verktyg framtaget för nulägesanalys och underlag för hållbar affärsutveckling. Programmet syftar till att ge dig och ditt företag kunskaper och verktyg för att utveckla hållbarhetsarbetet och låta det vara en integrerad del av affärsutvecklingen och i ledningen och verksamheten.

Efter programmet ska du ha en klar riktning för hur du vill driva ditt företag framåt, där hållbarhetsarbetet är med och driver den utvecklingen.

Så här anmäler du dig

Torsdagen den 15 september kl. 09:00-10:30 erbjuder vi ett webbinarium där vi och Miljömatematik ger en introduktion till hållbarhetsarbete för mindre företag och beskriver hur programmet är upplagt.

Om du efter webbinariet är intresserad av att delta i hållbarhetsprogrammet gör du en intresseanmälan. Ett begränsat antal företag ges möjlighet att gå det fördjupade hållbarhetsprogrammet som inleds runt månadsskiftet september/oktober. Programmet ger dig som antagits till programmet ca 15 timmars kostnadsfri tillgång till hållbarhetsexperterna och för att du ska få det mesta möjliga ut av det krävs att du är beredd att lägga ner tid och kraft på programmet, utöver den tid du har med experterna. Under webbinariet den 15 september berättar vi hur man gör för att anmäla sitt intresse för programmet.

Träffa våra hållbarhetsexperter

I det här programmet samarbetar vi med företaget Miljömatematik, vars drivkraft är att bidra till kunskapsutveckling för företag och samhälle inom planetens gränser.

I programmet kan du träffa de här experterna:

Lova Brodin
VD med mission att transformera matsystemet. Har stor erfarenhet av att jobba med olika livsmedelsaktörer, är en riktig foodie och gillar att kombinera matematiska modeller med hållbarhetsdriven affärsutveckling och innovativa samarbeten.
Jessica Johansson
Senior omställningskonsult som arbetar med aktörer i hela livsmedelskedjan. Brinner för att utbilda, förmedla systemperspektiv och få det komplexa att bli förståeligt.
Gino Carciola
Omställningskonsult och expert på ramverk och standarder runt hållbarhetsrapportering och -certifiering. Erfarenhet av hållbarhetsrådgivning till livsmedelsföretag med särskilt fokus på One Planet Plate.


Uppdaterad: 5 juli 2023
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram