Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaOmtag Nu loggaEU, logo
MatLust, logosymbol

Miljö- och klimatoptimera verksamheten – få hjälp att se över energiförbrukning och val av energislag!

31

OKT

Datum: 31 okt 2022

Tid: –

Plats: Företagsbesök, mail, telefon.

Detta kostnadsfria stöd erbjuds ett begränsat antal företag och löpande beslut tas om vilka företag som beviljas stödet. De första företagen kommer igång i oktober månad.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Energikostnaderna rusar i höjden och sätter stor press på de flesta företag. Nu erbjuder vi små och medelstora företag inom livsmedels- eller besöksnäringen kostnadsfri rådgivning kring hur verksamheten kan optimeras, med fokus på energi och vatten.

Oavsett om du driver en produktionsanläggning, en restaurang eller ett företag inom besöksnäringen gynnas du av att hitta sätt att effektivisera verksamheten när det gäller energisparande och val av miljövänliga energislag, samt sparande av vatten, värme och kyla.

Vi samarbetar med erfarna konsulter och kan erbjuda dig kostnadsfritt stöd i form av:

  • Besök på din anläggning. Vår expert gör, med din hjälp, en besiktning och genomgång av anläggningen. Tidsåtgång: ca en halv dag.
  • En skriftlig analys med rekommendationer. Vår expert förser dig med ett underlag för att kunna ta beslut om förbättringar, förändringar och möjliga investeringar i verksamheten.
  • Möjlighet att ställa frågor och få återkoppling kring expertens rekommendationer efter att du tagit del av den skriftliga analysen.

Detta rådgivningspaket för hur du kan miljö- och klimatoptimera din verksamhet är värt ca 20 000–40 000 kronor. Notera att eventuella åtgärder du beslutar dig för att projektera och genomföra inte bekostas av detta stöd. Stödet innefattar platsbesök, analys/rekommendationer och återkoppling av våra kontrakterade experter från DITAB, Drift- och Installationsteknik AB.

Vi kan erbjuda detta kostnadsfria stöd till ett begränsat antal företag och tar löpande beslut om vilka företag som kan beviljas stödet. Vi har redan inlett arbetet med några företag och för företag som anmäler intresse och beviljas nu, kommer arbetet kunna inledas i början av 2023.

Utnyttja denna möjlighet! Gör en intresseanmälan för ditt företag, så kontaktar vi dig för ev. uppföljande frågor.

Detta stöd erbjuds av projektet Omtag Nu, som erbjuder en rad kostnadsfria utvecklingsstöd till små och medelstora företag inom besöks-, upplevelse-, och livsmedelsbranschen som påverkats negativt av coronapandemin.
Foto ovan: Henry Matthews, Unsplash.

Uppdaterad: 2 november 2022
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram