Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Save the Date: Så stärker vi livsmedelsberedskapen i Stockholm 2024

8

MAJ

Datum: 8 maj 2024

Tid: 09.00–15.30

Plats: Länsstyrelsen Stockholm, Regeringsgatan 66

Anmälan är ej öppen än, men om du anmäler intresse via knappen nedan så meddelar vi dig när anmälan öppnar.

Frågan om hur vi säkrar livsmedelsförsörjningen i Stockholm i händelse av kris är högst aktuell. Runt om i landets regioner och kommuner pågår ett arbete med att bygga upp beredskapen, men också med att förstå vad som förväntas av olika aktörer.

MatLust Utvecklingsnod och Länsstyrelsen i Stockholm fortsätter sitt gemensamma arbete med att bidra till ökad kunskap om hur en robust livsmedelsberedskap kan byggas upp – och underlätta för samhällets olika aktörer att diskutera och förstå varandras roller.

Den 8 maj bjuder vi in till en heldagskonferens om livsmedelsberedskap och totalförsvarsplanering. Vi kommer bland annat få höra om hotbilder på nationell och lokal nivå, om Livsmedelsverkets uppdrag att inom ramen för det civila försvaret bygga upp livsmedelsberedskapen – samt tankar från stora grossister och lokala producenter kring deras viktiga roller för en stärkt livsmedelsberedskap.

Tillsammans kommer vi identifiera gemensamma planeringsförutsättningar, åtgärder och pusselbitar för att ta ytterligare steg för en robust livsmedelsförsörjning för hela hotskalan i Stockholms län.

För vem är konferensen?

Konferensen vänder sig främst till personer som arbetar med krisberedskap och totalförsvar (säkerhetschefer, beredskapssamordnare eller motsvarande) och offentlig måltidsverksamhet (kostchefer, måltidsutvecklare eller motsvarande, inklusive livsmedelsupphandlare).

Förvaltnings- och verksamhetschefer, beslutsfattare samt livsmedelsproducenter, leverantörer och grossister är också välkomna.

Var?

Konferensen hålls centralt i Stockholm i Länsstyrelsens lokaler.

Program & anmälan

Konferensens program kommer löpande publiceras och uppdateras på den här sidan.

Uppdaterad: 7 februari 2024
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram