Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Kvalitet på Jorden genom krogen – en inspirationskurs för positiva matsystem!

16

JAN

Datum: 16 jan 2023

Tid: 09.00–17.00

Plats: Centralt i Stockholm

Kursen är fulltecknad. Välkommen att anmäla dig intresse för eventuell kurs senare i vår.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Restaurangerna spelar en viktig roll i matsystemet, inte bara genom att laga god och hälsosam mat utan även genom att inspirera samhället och förmedla sin kunskap om mat till gäster. Vi behöver ställa om till mer hållbara matsystem och omställningen kan vara god, rolig och dessutom skapa ökad lönsamhet och konkurrenskraft i företaget. Att jobba mer hållbart tar företaget till nya nivåer och framtidssäkrar verksamheten.

Reformaten, i samarbete med projekt Omtag Nu, bjuder in restauranger i Stockholm att delta i en inspirationskurs. Kursen består av två inspirerande och smakfulla dagar som fylls med föreläsningar och workshops med inspirerande experter som ger er ökad kunskap om hållbar mat och ger möjligheter och verktyg till positiv påverkan på matsystemet (namn på föreläsare kommer senare). Vi blandar upp
lärorik teori med praktiska moment och studiebesök. Vi kommer även diskutera vad ni ser för utmaningar och hinder för att jobba mer hållbart.

Kursen riktar sig till dig som är kökschef, restaurangägare, restaurangchef eller kock. En till tre personer från er restaurang har möjlighet att delta i utbildningen. Vill du utveckla ert hållbarhetstänk, få inspiration att laga bättre mat för människan och planetens hälsa är det här en utbildning för er!

INNEHÅLLET I KURSEN BASERAS PÅ MÅLTIDSKONCEPTET DIET FOR A GREEN PLANET OCH BERÖR FÖLJANDE OMRÅDEN:

  • Varför en omställning behövs
  • Matproduktionens klimatpåverkan
  • Biologisk mångfald och diversitet
  • Djurhållning och köttproduktion
  • Mark- och vattenanvändning
  • Mat och hälsa
  • Råvarornas säsonger
  • Matsvinn
  • Maten och social rättvisa
  • Fermentering/skafferiverksamhet – praktiska tips

Datum och tider

När: måndag 16 januari
Tid: kl. 09:00-17:00
Plats: TBA (centralt i Stockholm)
Övrigt: Vi bjuder på inspirerande, hållbar och hälsosam frukost, fika och lunch


När: måndag 23 januari
Tid: KL 09:00-17:00
Plats: TBA (centralt i Stockholm)
Övrigt: Vi bjuder på inspirerande, hållbar och hälsosam frukost, fika och lunch


Vi kommer att välja ut representanter från 4-5 restauranger vi ser har vilja och möjlighet att göra långvarig systemförändring i sin verksamhet. Utbildningen erbjuds kostnadsfritt via projekt Omtag Nu som drivs av MatLust Utvecklingsnod. Utbildningen har ett marknadsvärde på ca 15 000 kr/företag och är utformad för små och medelstora företag inom livsmedels-, besöks-, och upplevelsenäringen som drabbats av coronapandemin. Utbildningen genomförs på svenska.

HAR DU FRÅGOR ÄR DU VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA OSS:

Ronja Holmström – projektledare Reformaten
Klara Guthe Peterson – projektledare Omtag Nu/MatLust Utvecklingsnod

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN INTRESSEANMÄLAN!

Reformaten i samarbete med projekt Omtag Nu, en del av MatLust Utvecklingsnod.

Reformaten är en partipolitiskt- och religiöst obunden förening som bildades 2020 i Stockholm. Föreningen är verksam i Sverige och har som mål att påskynda en forskningsbaserad omställning av matsystemet – för människans och planetens hälsa. Reformaten betraktar matsystemet ur ett helhetsperspektiv; från produktion till konsumtion med fokus på de miljömässiga och sociala aspekterna. Genom att mobilisera aktörer som direkt och indirekt jobbar med matsystemet skapar de en gemensam plattform för politisk påtryckning.

Uppdaterad: 20 januari 2023
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram