Hoppa till huvudinnehållet
MatLust, logoEU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

(Inställt) Introduktion till Livsmedel & Hållbarhet

26

MAR

Datum: 26 mar 2020

Tid: 09.00–12.00

Plats: Grillska Huset, Stadsmissionen. Stortorget 3, Gamla Stan, Stockholm

Kostnadsfritt att delta. MatLust bjuder på frukost från kl. 08.30. Passa på att även komma på föreläsningen "Nå ut med ditt budskap" med Lisa Förare Winbladh på eftermiddagen – även det på Grillska Huset i Gamla Stan.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Evenemanget inställt p.g.a. den rådande situationen och oron kring corona-viruset. Vi har dock för avsikt att erbjuda detta spännande seminarium vid ett senare tillfälle. Håll gärna koll på vårt nyhetsbrev så missar du ingenting. Här kan du anmäla dig till MatLusts nyhetsbrev.

MatLusts uppskattade introduktionsseminarium kring livsmedel och hållbarhet är tillbaka. Seminariet riktar sig främst till MatLusts målgrupp – små och medelstora företag inom livsmedelssektorn – men även andra intresserade är välkomna. Under seminariet berättar vi också om det kostnadsfria strategiska hållbarhetsprogram som MatLust kan erbjuda små och medelstora livsmedelsföretag.

Om seminariet

Produceras, fraktas, förädlas, säljas och i bästa fall ätas – så ser matens resa vanligtvis ut. Men en växande befolkning och ekonomisk utveckling sätter stor press på våra gemensamma resurser. Vi behöver därför bli bättre på att se till att alla delar av livsmedelskedjan håller sig inom de gränser som planeten tål.

Som vid tidigare hållbarhetsseminarier lyssnar vi till experter inom området som går igenom allt från de stora, bakomliggande villkoren för jordbruk och livsmedelsproduktion globalt, till hur företag här och nu kan agera för att aktivt bidra till ett hållbart livsmedelssystem. Vi lyfter bland annat hur man som livsmedelsföretagare konkret kan tänka och hantera frågor som avfall, vatten, energi och råvaror.

Talare under seminariet

Ellinor Eke, Gunnar Rundgren och Hans von Essen talar vid MatLusts introduktion till livsmedel och hållbarhet den 26 mars.

Gunnar Rundgren, författare, jordbruksexpert, föreläsare och lantbrukare. Han var en av grundarna till KRAV och har skrivit böckerna ”Trädgården jorden”, ”Jorden vi äter” (med Ann­-Helen Meyer von Bremen) och ”Den stora ätstörningen – maten, makten, miljön”. Han har också varit internationell konsult åt uppdragsgivare som FN-organen UNEP, UNCTAD och FAO, Världsbanken och Sida.

Hans von Essen, agronom och en av nyckelpersonerna bakom menykonceptet Diet for a Green Planet, som framgångsrikt implementerats i Södertälje kommuns offentliga måltider sedan 2010. Hans bistår små och medelstora livsmedelsföretag med råvarukunskaper inom ramen för MatLusts hållbarhetsprogram.

Ellinor Eke, partner hos U&We. Under mer än 20 år har Ellinor arbetat med hållbarhetsfrågor i näringslivet och som konsult. Hon har bland annat arbetat strategiskt med livsmedelsfrågor hos företag som Coop, Saltå Kvarn, Paulig och Arla Foods. Ellinor har också varit med att starta nätverket Hållbara Restauranger som vill skapa en mer hållbar restaurangnäring.

Tips!

På eftermiddagen den 26 mars arrangerar MatLust en föreläsning på temat "Nå ut med ditt budskap!" med Lisa Förare Winbladh – även det på Grillska Huset i Gamla Stan. Passa på att slå två flugor i en smäll och tillbringa en heldag med MatLust – läs mer här!

Daniel Dworetsky

Kommunikation, företagskontakter & programsamordning, MatLust
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 16 mars 2020
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
searchbarscross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram