Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Introduktion till Hållbarhet och Livsmedel

12

DEC

Datum: 2018-12-12

Tid: 09:00–12:00

Plats: MatLust, Kvarnbergagatan 12, Södertälje.

Frukost serveras från kl. 08:30. Kostnadsfritt att delta. MatLust bjuder på fika och lunch. Workshopen är främst till för MatLusts målgrupp – små och medelstora företag inom livsmedelssektorn – men även andra intresserade är välkomna.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Välkommen till MatLusts och BERAS Internationals introduktion och utbildning inom livsmedel och hållbarhet! Seminariet är främst till för MatLusts målgrupp – små och medelstora företag inom livsmedelssektorn – men även andra intresserade är välkomna.

Hur kan företag inom livsmedelsnäringen aktivt bidra till ett hållbart matsystem?

Hälften av människans klimatpåverkan kan kopplas till vårt nuvarande livsmedelssystem. Matproduktionen är till stora delar ohållbar, men vi ser en vändning mot det bättre!

Vet du till exempel att en ekologisk kretsloppsgård hjälper till att binda koldioxid samtidigt som den producerar miljö- och klimatvänliga råvaror av bästa kvalitet? Eller att hög kvalitet på vetemjölet inom industrin i praktiken kan betyda extra hög halt av gluten för jämnare bakning?

Under seminariet lyssnar vi till experterna Hans von Essen och Gunnar Rundgren som berättar om villkor för en hållbar livsmedelsproduktion – lokalt och globalt. Och vi samtalar om vilka viktiga steg man som enskilt företag kan ta för att vara del i den positiva utvecklingen.

Vi visar även hur MatLust kan hjälpa små och medelstora företag att utvecklas - affärs-och hållbarhetsmässigt. Och vi berättar om Diet for a Green Planet – det koncept som Södertälje kommun, ledande i landet inom hållbar offentlig mat, grundar sin verksamhet på.

Välkommen – anmäl dig via länken ”Anmälan”!

Dag: Onsdag 12 december.
Tid: Kl. 09:00-12.00 med fortsatta samtal under efterföljande lunch. Frukost serveras från kl. 08:30.
Plats: MatLust/Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12, Södertälje.
Kostnad: Kostnadsfritt att delta.

Uppdaterad: 6 november 2018
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram