Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Introduktion till Hållbarhet och Livsmedel

29

MAJ

Kostnadsfritt att delta.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Välkommen till MatLusts och BERAS Internationals introduktion och utbildning inom livsmedel och hållbarhet! Workshopen är främst till för MatLusts målgrupp – små och medelstora företag inom livsmedelssektorn – men även andra intresserade är välkomna.

Hur kan företag inom livsmedelsnäringen aktivt bidra till ett hållbart matsystem?

Hälften av människans klimatpåverkan kan kopplas till vårt nuvarande livsmedelssystem. Matproduktionen är till stora delar ohållbar, men vi ser en vändning mot det bättre!

Vet du till exempel att en ekologisk kretsloppsgård hjälper till att binda koldioxid samtidigt som den producerar miljö- och klimatvänliga råvaror av bästa kvalitet? Eller att hög kvalitet på vetemjölet inom industrin i praktiken kan betyda extra hög halt av gluten för jämnare bakning?

Under utbildningen lyssnar vi till experterna Hans von Essen och Gunnar Rundgren som berättar om villkor för en hållbar livsmedelsproduktion – lokalt och globalt. Och vi lägger kraft på att samtala om, och visa på, vilka viktiga steg man som enskilt företag kan ta för att vara del i den positiva utvecklingen.

Vi visar även hur MatLust kan hjälpa små och medelstora företag att utvecklas - affärs-och hållbarhetsmässigt. Och vi berättar om Diet for a Green Planet – det koncept som Södertälje kommun, ledande i landet inom hållbar offentlig mat, grundar sin verksamhet på.

Välkommen – anmäl dig via länken ”Anmälan”!

Dag: Tisdag 29 maj.
Tid: Kl. 13:15-16.15.
Plats: Connect Sverige, Sveavägen 56, innergård port E, vån 4, ring på CoDesign.
Kostnad: Kostnadsfritt att delta.

Uppdaterad: 9 maj 2018
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram