Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaOmtag Nu loggaEU, logo
MatLust, logosymbol

Introduktion till Hållbarhet och Livsmedel

23

APR

Datum: 2018-04-23

Tid: 09:30–12:15

Plats: Kvarnbergagatan 12-14, Södertälje. Lokal: Sal 211.

Kostnadsfritt att delta. MatLust bjuder på fika och lunch. Workshopen är främst till för MatLusts målgrupp – små och medelstora företag inom livsmedelssektorn – men även andra intresserade är välkomna.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Välkommen till MatLusts och BERAS Internationals workshop för företag som vill få en kunskaps- och inspirationsboost inom livsmedel och hållbarhet. Workshopen är främst till för MatLusts målgrupp – små och medelstora företag inom livsmedelssektorn – men även andra intresserade är välkomna.

Workshopen bjuder på:

>> En bred överblick över globala trender. Lyssna till Gunnar Rundgren som resonerar omkring livsmedelspolitik, livsmedelskedjan och konsumenternas efterfrågan. Gunnar är lantbrukare, författare och internationellt erkänd expert på livsmedelssystem. Han lyckas med konststycket att informera, inspirera, provocera och underhålla på en gång.

>> Företagscase: Ekorrens Ekologiska. Lyssna till Charlotte Bladh André som grundade Ekorrens Ekologiska. Charlotte, numera VD för Organic Sweden, ger oss inblickar i hur ett litet företag med hållbarhet i affärsidén arbetar – såväl med hållbarheten som med lönsamheten. Vilka är utmaningarna och vilka är vägarna framåt?

>> Samtal och diskussion kring vad hållbarhet innebär för små och medelstora livsmedelsföretag. Här resonerar vi kring hur deltagande företag ser på hållbarhet och de utmaningar de står inför, samt berättar om MatLusts kostnadsfria program för affärsutveckling, innovation och processoptimering – alla med hållbarhetsinriktning.

>> Möjligheter till nätverkande med livsmedelsföretag och MatLusts experter. Hos MatLust finns också bakgrunden i måltidskonceptet Diet for a Green Planet samt Södertälje kommuns resa till att bli Sverigeledande inom offentlig mat och hållbarhet. En resa som rymmer kunskap och forskning kring matens produktion från jord till bord, omfattande förändringsarbete, ledarskap, organisation, tålamod och driv. Här finns massor för dig som företagare att inspireras av.

Dag: Måndag 23 april.
Tid: Kl. 09:30-12.15 med fortsatta samtal under efterföljande lunch.
Plats: MatLust, Kvarnbergagatan 12-14, Södertälje. Lokal: Sal 211.
Kostnad: Kostnadsfritt att delta. MatLust bjuder på fika och lunch.

Välkommen - anmäl dig via länken "Anmälan"!

Uppdaterad: 28 mars 2018
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram