Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaOmtag Nu loggaEU, logo
MatLust, logosymbol

Innovationsprogram 2022

21

SEP

Målgrupp: små och medelstora företag inom livsmedels- och besöksnäringen. Sista dag för att anmäla intresse: 8 september. OBS. Antalet platser är begränsat. Bilden ovan: Sophia Lovén, Green Kitchen Roslagen, som deltog i innovationsprogrammet 2021.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Få ut en produkt eller tjänst på marknaden!

2022 blir vårt innovationsprogram bättre än någonsin! Precis som tidigare hjälper programmet mindre företag att snabbare komma framåt med sin produkt/tjänst och mejsla fram det som är unikt och säljbart på marknaden.

I år genomförs programmet som ett samarbete mellan projekten MatLust och Omtag Nu vilket gör att vi kan ta in fler företag och dessutom tillföra besöksnäring som en ytterligare dimension. Livsmedels- och besöksnäringarna är ju ofta intimt sammankopplade.

De flesta av träffarna i programmet är relevanta för alla företag. En del av dem är mer inriktade mot antingen livsmedelsnäringen eller besöksnäringen – men alla deltagare i programmet är välkomna på alla träffar.

Program hösten 2022

Programmet startar i september och pågår i knappt tre månader. Datum och tider nedan är preliminära, men kolla noga innan du skickar in en intresseanmälan att det funkar för dig att delta på plats vid datumen nedan. Vi har som ambition att genomföra träffarna fysiskt, då nätverkandet och det gemensamma lärandet gynnas av det.

1. Fredag 23 september. Tema: Introduktion & Hållbarhet

Plats: MatLust/Södertälje Science Park.
Preliminär tid: kl. 09:00-12:00 (frukost 08:30, gemensam lunch 12:00).

Vi introducerar programmet, lär känna varandra och de olika experter som följer ditt och de andra företagen under programmet. På temat hållbarhet berättar vi dels om det hållbara måltidskonceptet Diet for a Green Planet, dels får du och de andra företagarna inspiration och kunskap av en hållbarhetsexpert för ert eget hållbarhetsarbete.

2. Fredag 30 september. Tema: Marknadsföring & Varumärke

Plats: Studiebesök hos Carolas Eko, Stora Skuggans värdshus.
Preliminär tid: kl. 09:00-12:00 (frukost 08:30, gemensam lunch 12:00).

Vi hälsar på hos Carola Magnusson, matvisionär, ekopionjär, kock och kokboksförfattare. Och tillsammans med experterna Cina Risberg och Frida Berglund får du insikter och hjälp till självhjälp inom området marknadsföring och varumärke. Föreläsningar varvas med diskussioner och eget arbete.

3. Fredag 7 oktober. Tema: Livsmedelssäkerhet & Kvalitet

Plats: MatLust/Södertälje Science Park.
Preliminär tid: kl. 09:00-12:00 (frukost 08:30, gemensam lunch 12:00).

Denna träff är primärt ämnad för de företag som arbetar med livsmedel, men alla deltagande företag är givetvis välkomna att delta.

Livsmedelsexperten Jesper Lindström (som även driver företaget Tistelvind) går igenom alla dos and don'ts när det gäller produktsäkerhet, regelverk, egenkontroller och mycket mycket annat. En halvdag sprängfylld av matnyttig kunskap.

4. Fredag 14 oktober. Tema: Destinationsutveckling

Plats: Studiebesök hos Rosendals Trädgård.
Preliminär tid: kl. 09:00-12:00 (inkl. frukost & gemensam lunch 12:00-13:00).

Denna träff är primärt ämnad för de företag som är verksamma inom besöksnäringen, men alla deltagande företag är givetvis välkomna att delta.

Inspirerande studiebesök med föreläsning, workshop och erfarenhetsutbyte kring destinationsutveckling. TinTin Jersild från Rosendal Trädgårds tar med er på deras resa och berättar om utmaningar och möjligheter. Henrik Steberg från Stolt Mat i Sörmland föreläser. Dagen avslutas med gemensam lunch och rundvandring för de som vill.

5. Fredag 21 oktober. Tema: Handel – Vad krävs för att komma in på hyllan?

Plats: Studiebesök hos Urban Deli Sveavägen.
Preliminär tid: kl. 09:00-12:00 (frukost 08:30, gemensam lunch 12:00).

Denna träff är primärt ämnad för de företag som arbetar med livsmedel, men alla deltagande företag är givetvis välkomna att delta.

Experten Henrik Sjöblom Adsten, försäljningschef på Urban Deli med ansvar för samtliga butiker och saluhallar, föreläser. Vad krävs för att få in din produkt i dagligvaruhandeln? Vad bör du tänka på? Den här dagen fokuserar vi på hur små livsmedelsföretag kan öka sina chanser att komma in i handeln.

6. Onsdag 26 oktober. Tema: Produktutveckling & Rådgivning med experter

Plats: MatLusts testkök i Södertälje.
Preliminär tid: kl. 09:00-16:00 (inkl. kaffe, lunch och fika).

En späckad dag där du får träffa experter inom en rad områden som utmanar, ifrågasätter och stärker din produkt/tjänst – allt för att du ska vrida och vända på den tills den är fullfjädrad för den marknad du vill åt. Du hinner träffa experter inom affärsutveckling, marknadsföring, hållbarhet, gastronomi och destinationsutveckling – och du får ta bilder med en professionell fotograf som du kan använda i din marknadsföring.

7. Tisdag 22 november. Tema: Ät!Stockholm 2022 – finalen

Plats: MatLust/Södertälje Science Park.
Preliminär tid: kl. 10:00-15:00 (inkl. kaffe, lunch och fika)

Ät!Stockholm är en tävling för nya, innovativa och hållbara livsmedel på svenska råvaror. Här smakar du på nya spännande produkter och träffar entreprenörerna bakom – och nätverkar med experter inom en rad olika områden som är relevanta för både livsmedels- och besöksnäringen. Den här dagen kan du också delta i MatLusts årskonferens.

8. Fredag 25 november. Tema: Food Tech – möjligheter med den nya tekniken

Plats: Sweden FoodTech, Stockholm.
Preliminär tid: kl. 09:00-12:00 (frukost 08:30, gemensam lunch 12:00).

Denna träff är primärt ämnad för de företag som arbetar med livsmedel, men alla deltagande företag är välkomna att delta.

Johan Jörgensen, Sveriges Mr FoodTech, berättar om teknikens möjligheter och spanar in i den framtid som kanske redan är här.

9. Fredag 9 december. Tema: Avslutning, inspiration, nätverk och gemensamt lärande

Plats: MatLust/Södertälje Science Park.
Preliminär tid: kl. 09:00-12:00 (frukost 08:30, gemensam lunch 12:00).

En inspirerande halvdag där företagen utbyter erfarenheter, berättar om sina resor och lyssnar till en inspirerande förebild.

Uppdaterad: 22 september 2022
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram