Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaOmtag Nu loggaEU, logo
MatLust, logosymbol

Hur gör vi verkstad av de nationella ekomålen för odling och offentlig mat?

30

SEP

Datum: 30 sep 2020

Tid: 13.30–14.30

Plats: Seminarium i Zoom

Ekologiska Framtidsdagen - där detta seminarium är en av programpunkterna - sänds digitalt. Alla anmälda får en länk senast dagen innan, den 29 september.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Läs mer om Ekologiska Framtidsdagen 2020

Som en del av Ekologiska Framtidsdagen 2020 arrangerar Projekt Matlust ett digitalt seminarium om hur de nationella ekomålen ska omsättas i praktik.

Om seminariet

I handlingsplanen till den svenska livsmedelsstrategin sätts inriktningsmål för ekologisk konsumtion och produktion. År 2030 ska 30 procent av den svenska jordbruksmarken utgöras av certifierad ekologisk jordbruksmark, och 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska utgöras av certifierade ekologiska produkter.

Hur når vi dit? Vilka åtgärder krävs och vem ska göra det?

Under detta seminarium som leds av Projekt MatLust får vi lyssna till företrädare från olika kommuner som berättar hur man strategiskt och praktiskt arbetar för att möjliggöra att de nationella ekomålen nås. Vilka är nycklarna till framgång och vilka är fallgroparna?

Vi får lyssna till:

  • Helena Nordlund som ansvarar för framtagandet av Södertälje kommuns livsmedelsförsörjningsstrategi och har medverkat till kommunens odlingsstrategi.
  • Martin Berg som är planeringsledare på Fastighetskontoret i Göteborgs stad.
  • Jeanette Andersson, kostchef i Nykvarn och Årets Måltidschef 2019.
  • Robert Kingfors, VD på Södertälje Science Park, om regionalt samarbete kring industriproduktion – vad kan livsmedelssektorn lära sig av det?

Det ges möjlighet att under seminariet ställa frågor till talarna.                 

Målgrupper

Politiker/beslutsfattare, tjänstemän i offentlig sektor, akademiker, intresse- och branschorganisationer, företagsrepresentanter.

En del av Ekologiska Framtidsdagen 2020

MatLusts seminarium är en av programpunkterna under Ekologiska Framtidsdagen 2020 som arrangeras av Organic Sweden, KRAV och Projekt MatLust.

Läs mer om Ekologiska Framtidsdagen här.

Helena Nordlund

Projektledare & senior rådgivare, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 071 23
E-post

Daniel Dworetsky

Företagsutveckling & Kommunikation, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 18 september 2020
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram