Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaOmtag Nu loggaEU, logo
MatLust, logosymbol

Hållbar sjömat – vad innebär det?

29

AUG

Datum: 29 aug 2023

Tid: 09.00–10.30

Plats: Digitalt via Zoom.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Välkommen på ett matigt seminarium med tema hållbar sjömat!

Dagens diskussioner kring mer hållbara matvanor rör främst behovet av minskad köttkonsumtion och ökad konsumtion av vegetabilier – gröna proteiner. Men något som ofta faller i skymundan är sjömaten – även kallad blå mat. Under detta seminarium ger Sara Hornborg, forskare på RISE Research Institutes of Sweden en allmän orientering kring konsumtion och produktion av sjömat i Sverige. Områden som kommer tas upp är miljömässig hållbarhet, nutrition, utvecklingstrender, utmaningar och framtida möjligheter.

Det kommer finnas tid för deltagarna att ställa frågor och bidra med sina tankar och tips – så kom, delta och diskutera!

Medverkande

Medverkande är Sara Hornborg, forskare på RISE Research Institutes of Sweden. Sara arbetar med forskning och uppdrag inom hållbar sjömat med livscykelanalys och ekologisk riskanalys som utgångspunkt. Syftet är att hitta förbättringsmöjligheter inom konsumtion och produktion av sjömat i Sverige och internationellt, både inom fiske och vattenbruk.

Sara Hornborg, forskare på RISE Research Institutes of Sweden

Arrangörer

Seminariet samarrangeras av MatLust Utvecklingsnod i sammarbete med RISE Research Institutes of Sweden AB.

RISE är ett svenskt helägt statligt forskningsinstitut, som samverkar med universitet, näringsliv och samhälle för innovationsutveckling och hållbar tillväxt. RISE ägnar sig åt industriforskning och innovation samt utför provning och certifiering.

Välkommen!

Uppdaterad: 15 augusti 2023
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram