Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Effektivisera dina produktionsprocesser!

21

JUN

Datum: 21 jun 2024

Tid: –

Plats: Företagsbesök, webbmöten, mail och telefon.

Detta kostnadsfria stöd erbjuds ett begränsat antal företag och löpande beslut tas om vilka företag som beviljas stödet.

 • Har ditt företag en produktionsanläggning?
 • Vill du få en översyn och se vilka effektivitetsvinster du kan göra?
 • Funderar du på att automatisera delar av produktionsprocessen?
 • Vill du undvika felaktiga investeringar?

Vi på MatLust Utvecklingsnod kan nu erbjuda livsmedelsföretag kostnadsfri och skräddarsydd rådgivning när det gäller företagets produktionsprocesser (till ett värde upp till ca 40 000 kr). Vårt erbjudande gäller företag som har en befintlig produktionsanläggning eller som är i fas att bygga upp en.

Intag sker löpande, men antalet platser är begränsat.

Genom samarbete med företaget Mårtensson Consulting kan vi nu erbjuda kvalificerad expertrådgivning till företag som ser behov av – eller möjligheter i – att effektivisera eller automatisera delar av produktionsprocessen, eller som håller på att bygga upp en sådan process och är i behov av goda expertråd.

Detta kan vi erbjuda ditt företag

 • Utifrån din intresseanmälan där du beskriver din verksamhet bjuds du in till ett digitalt möte där Mårtenssons expert ställer kompletterande frågor för att få en bra bild av din anläggning. Under mötet diskuterar ni vilka typer av processer som skulle kunna automatiseras, vilken roll digitalisering spelar i den processen, exempel på teknik, maskiner, övervakning, kvalitet, spårbarhet, etc. Och, förstås, vad i din verksamhet som kan gå att effektivisera. Mårtensson Consulting skriver därefter en rapport med förslag på möjliga förbättringar anpassade till dina förutsättningar. Rapporten presenteras i ett digitalt möte.
 • Eventuellt: För vissa företag kan det vara aktuellt med platsbesök på företagets produktionsanläggning. Mårtensson Consulting besöker din anläggning och gör en genomgång av ditt företags befintliga produktionslinje ur ett automations- och effektiviseringsperspektiv. Du behöver sätta av ca en halvdag för detta besök. Efter besöket får du en rapport och förslag på åtgärder samt – eventuellt – en beräkning av investeringskostnader och kalkyler. Rapporten presenteras i ett digital möte.
 • Insatserna ovan är kostnadsfria för dig som litet eller medelstort företag, men har ett värde på upp till ca 40 000 kr. Kostnaderna står MatLust Utvecklingsnod för i syfte att bidra till att ditt företag utvecklar mer hållbara produktionsprocesser.

"Väldigt professionellt! Det är otroligt nyttigt att få ögon utifrån som ser på våran verksamhet. Man kan lätt bli hemmablind och fortsätta i sitt spår annars."

//Elin Edlund på Väddö Gårdsmejeri som tagit del av erbjudandet

Detta krävs av dig

För att detta stöd ska vara relevant för dig krävs att du:

 • Har en befintlig produktionsanläggning som du vill effektivisera, automatisera eller digitalisera ELLER håller på att bygga upp en produktionsanläggning och vill ha expertstöd för att optimera dess förutsättningar.
 • Fyller i en intresseanmälan där du utförligt berättar om din anläggning.

Viktigt att känna till

 • Mårtensson Consulting arbetar i alla delar av samarbetet med oss på MatLust Utvecklingsnod under sekretess och kommer inte att sprida eller använda den information du delger dem utanför detta program.
 • Du betalar ingenting för de råd du får från Mårtensson Consulting. Dock kan deras återkopplande rapporter innehålla kostnadsuppskattningar på investeringar som är relevanta för ditt företag. Du har dock inte någon skyldighet att anlita Mårtensson Consulting för några uppdrag utöver den kostnadsfria rådgivning du får i detta program.

Är du intresserad?

Om du vill anmäla intresse för att ta del av detta erbjudande, kontakta Emelie Hagelborg, projektledare på Mårtensson Consulting via emelie@martenssonconsulting.se. Hänvisa till MatLust Utvecklingsnod så kommer Emelie att skicka ett intresseanmälningsformulär till dig.

Har du frågor, kontakta oss på MatLust Utvecklingsnod!

Daniel Dworetsky

Projektledare, MatLust Living Lab inom MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 22 april 2024
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram