Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Bli en mästare på digital marknadsföring och varumärkesarbete

22

FEB

Programmet är kostnadsfritt och har begränsat antal platser. Programmet startar den 8 mars, men sista dag för att anmäla intresse är 22 februari. Senast den 24 februari meddelas vilka företag som ges plats i programmet.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Med start den 8 mars (anmäl intresse senast 22/2) erbjuder vi små och medelstora företag att ta nästa steg och vässa sin digitala marknadsföring och utveckla varumärkesarbetet. Våra populära och erfarna experter Cina Risberg och Frida Berglund vägleder och inspirerar med exempel från verkligheten.

Programmet är kostnadsfritt och har ett begränsat antal platser. Vi välkomnar ansökningar till och med den 22 februari.

DET HÄR KOMMER DU FÅ LÄRA DIG

Du kommer delta i inspirationsföreläsningar, workshops och individuell rådgivning och bland annat att få jobba med:

  • Positionering och målgrupp
  • Identifiera rätt kanaler för din affär och din målgrupp
  • Skapa ett uttryck i ord och bild som förmedlar ditt varumärke på rätt sätt till din målgrupp
  • Planera din kommunikation och skapa ett konsekvent innehåll
  • Att använda digitala kanaler på ett framgångsrikt sätt i marknadsföringen

Deltagandet och rådgivning sker både individuellt och i mindre grupp med Cina och Frida.

Värdet på programmet är ca 15 000 kr, men de små och medelstora företag som antas deltar helt kostnadsfritt. Programmet består övergripande av två steg.

  • Steg 1 jobbar du med att bygga din varumärkesplattform och att skapa konsekvent kommunikation. Coach Cina Risberg
  • Steg 2 implementerar du arbetet i form av en digital strategi och taktik. Coach Frida Berglund.

PROGRAM VÅREN 2023

STEG 1

1. Onsdag 8 mars, varumärkesplattform & övergripande kommunikationsstrategi 

Plats: Zoom
Preliminär tid: kl. 09:00-10:30 (1,5 timme)

Vi introducerar programmet, lär känna varandra och experterna som följer ditt och de andra företagen under programmet som går ut på att skapa en varumärkesplattform, strategi för sociala medier och lära oss mer om vad som utgör ett varumärke och vikten av målgruppsstyrning.

2. Måndag 13 mars: Varumärkesstrategi: tonalitet och visuellt uttryck

Plats: Zoom
Preliminär tid: kl. 08:30-09:00 (30 min)

Gemensam inspirationsföreläsning om vikten av varumärkets tonalitet och visuella uttryck. Alla deltagare får övningar/redskap att jobba med.  Genomgång av övningen och 1 h individuell rådgivning erbjuds under veckan och bokas separat med Cina.

3. Måndag 20 mars: Varumärkesstrategi: storytelling

Plats: Zoom
Preliminär tid: kl. 08:30-09:00 (30 min)

Gemensam inspirationsföreläsning om storytelling i marknadsföring. Alla deltagare får övningar/redskap att jobba med.  Genomgång av övningen och 1 h individuell rådgivning erbjuds under veckan och bokas separat med Cina.

4. Måndag 27 mars: Varumärkesstrategi: planerad kommunikation

Plats: Zoom
Preliminär tid: kl. 08:30-09:00 (30 min)

Gemensam inspirationsföreläsning om vikten av planerad kommunikation. Alla deltagare får övningar/redskap att jobba med.  Genomgång av övningen och 1 h individuell rådgivning erbjuds under veckan och bokas separat med Cina.

STEG 2

5. Fredag 14 april: Sociala medier – strategi, kundresa och arbetssätt

Plats: Zoom
Preliminär tid: kl. 09:00-12:00 (3 timmar)

Det vi lärt oss i Steg 1 utgör nu grunden för Steg 2 med fokus på sociala medie-kanalerna.

I denna första del kommer fokus att ligga på den strategiska delen av kommunikationen.

  • Varför behövs en sociala media-strategi?
  • Hur skriver man en sociala media-strategi?
  • Hur jobbar man effektivt med planering, produktion och analys utifrån sin strategi?

Efter föreläsningen får deltagarna en hemuppgift att skapa en sociala media-strategi som görs på egen hand eller gemensamt med Frida under den individuella rådgivningen.

Alla deltagare får två timmars individuell rådgivning med Frida inom dessa 3 veckor och denna tid kan delas upp i två entimmes tillfällen eller ett längre pass. Den individuella rådgivningen hålls digitalt.

6. Onsdag 19 april: Sociala medier – innehåll och produktion

Plats: Zoom
Preliminär tid: kl. 09:00-11:00 (2 timmar)

Under denna föreläsning går vi igenom de olika kanalernas format, anpassat innehåll för dessa och hur man bäst arbetar med contentproduktion i små organisationer.

Vi kommer även att kort prata om hur man fotar och filmar med mobilen som redskap och vad man ska tänka på i texter avsedda för sociala medier.

Efter föreläsningen får deltagarna en mall på en sociala medier-handbok för de olika kanalerna som kan anpassas till den egna verksamheten.

7. Onsdag 26 april sociala medier: trender, tips och trix.

Plats: Zoom
Preliminär tid: kl. 09:00-11:00 (2 timmar)

Under denna föreläsning går Frida igenom de senaste trenderna och nyheterna inom Instagram, Facebook, LinkedIn och lite kort om Tik Tok samt bjuder på tips och trix och inspiration!

Anmäl ditt intresse för detta program så snart du kan, dock senast 22 februari. Notera att antalet platser är begränsat. Senast den 24 februari meddelar vi om du har fått en plats eller ej.

VÅRA EXPERTER

Cina Risberg

"Det ska bli spännande att få jobba med företagens digitala marknadsföring. Intresset för Sverige som destination, lokala specialiteter och hållbarhet är stort. Mitt främsta bidrag blir att använda all min branscherfarenhet för att hjälpa dem att mejsla fram sitt varumärke och ett attraktivt erbjudande för marknaden. Tillsammans utformar vi en digital strategi som gör att de når ut till sin målgrupp på bästa sätt."

Cina Risberg, PR- och varumärkesstrateg med erfarenhet både från livsmedels- och besöksnäringen. Författare till boken och den uppmärksammade bloggen Lunch Hemma

Frida Berglund

"Jag ser verkligen fram emot att få träffa dessa drivna entreprenörer, följa dem på resan och bidra med praktiska strategier och ett nytt sätt att tänka kring marknadsföring."

Med lång erfarenhet inom besöksnäringen och en gedigen kunskap om digital marknadsföring med inriktning på sociala medier, driver Frida Berglund företaget TGR Production där hon coachar och hjälper företag med digitala strategier och praktiskt arbete. Utöver detta projektleder hon event inom marknadsföring och destinationsutveckling.

Uppdaterad: 5 juli 2023
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram