Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaEuropeiska unionens logotyp
MatLust, logosymbol

Ät!Stockholm 2023 – upplev finalen!

21

NOV

Datum: 21 nov 2023

Tid: 08.45–14.45

Plats: MatLust Utvecklingsnod, Södertälje Science Park

Att delta som publik den 21 november är helt kostnadsfritt. Du kan också följa Ät!Stockholm 2023 via livestream: https://matlust.eu/resurs/atstockholm-2023-live/.

Aktiviteten går inte längre att anmäla sig till.

Här kan du ta del av Ät!Stockholm 2023 via livestream!

Den 21 november är du hjärtligt välkommen till oss på MatLust Utvecklingsnod i Södertälje! Då avgörs matinnovationstävlingen Ät!Stockholm 2023.

Anmälan är nu stängd, men du kan följa tävlingen via livestream.

Inte nog med det. Vi utforskar också hur vi – i ekonomiskt kärva tider – ska göra för att få mest näring för pengarna. Ett perspektiv vi tycker får för lite uppmärksamhet.

Dagen börjar med frukost från kl. 08:00 och programmet pågår sedan från kl. 08:45 till ca 14:45. Du får ta del av allt det här:

Kl. 08:45-10:00: De tävlande lagen pitchar sina produkter.

Kl. 10:30-12:30: ”Mest näring för pengarna” – anföranden från flera olika perspektiv.

Kl. 12:30-14:00: Du provsmakar alla tävlingsbidrag och tycker till genom att rösta på Publikens Pris. 1,5 h av nätverkande och relationsbyggande med de 150-200 deltagarna.

Kl. 14:00-14:45. Prisutdelning med pompa och ståt.

Lisa & Stefan visar vägen!

Våra ciceroner för dagen är inga mindre än Lisa Lemke (författare, moderator, matkreatör, matstylist och tv-kock) och Stefan Eriksson (Årets Kock 2005, råvaruansvarig Årets Kock 2020, provningsledare Exceptionell Råvara och grundare av Brutalisten).

Tävlande lag

Vi presenterar löpande de tävlande lagen här (på ätstockholm.se). Hittills är följande tävlingsbidrag offentliggjorda:

Här kan du läsa mer om alla tävlingsbidrag!

Mest näring för pengarna

21 november får du lyssna till en rad spännande inspel på temat "mest näring för pengarna":

  • Ann Fernholm: Vete – från ax till korv och godis. Ann är vetenskapsjournalist, fil. dr i molekylär bioteknik och grundare av Kostfonden.
  • David Fredlund: Nästa generation hälsosamma fullkornsprodukter med tillgängliga mineraler. David är affärsutvecklare på det forskningsbaserade företaget Hidden in Grains.
  • Johanna Friman & Anders Karlsson: Näringstätt och billigt, men svårsmakat – hur kan vi öka nyttjandet av inälvsmat i offentliga och privata kök? Johanna och Anders är båda verksamma forskare på SLU, Sveriges lantbruksuniversitet.
  • Lena Sjökvist: Mest näring för pengarna från ett matlagarperspektiv. Lena är kökschef på Tullängsgymnasiet i Örebro, en skolrestaurang som uppmärksammats flitigt för sitt sätt att lyfta skolmåltiden till en upplevelse utöver det vanliga.

Läs mer om talarna här!

Anmäl dig till en härlig, inspirerande och nätverksspäckad dag!

Loggor för Region Stockholm, Länsstyrelsen Stockholm, Södertälje kommun, MatLust, Europeiska regionala utvecklingsfonden samt Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Ät!Stockholm arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och MatLust Utvecklingsnod.

Uppdaterad: 22 november 2023
Dela: 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram