Hoppa till huvudinnehållet
EU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Innovation

Få ut en ny produkt eller tjänst på marknaden!

2022 blir vårt innovationsprogram bättre än någonsin! Precis som tidigare hjälper programmet mindre företag att snabbare komma framåt med sin produkt/tjänst och mejsla fram det som är unikt och säljbart på marknaden. I år genomförs programmet som ett samarbete mellan projekten MatLust och Omtag Nu vilket gör att vi kan ta in fler företag och dessutom tillföra besöksnäring som en ytterligare dimension. Livsmedels- och besöksnäringarna är ju ofta intimt sammankopplade.

Om du representerar ett litet företag med en bra idé inom antingen livsmedelsnäringen eller besöksnäringen är du hjärtligt välkommen att skicka in din intresseanmälan.

Programmet startar i september och pågår i ca tre månader. Notera att antalet platser är begränsat – och det slutgiltiga beslutet om vilka som får plats i programmet tas efter 16 september.

Anledningar för dig som företagare att delta i programmet:

  • Du får ny kunskap och verktyg för att ta din produkt/tjänst till marknaden.
  • Du jobbar löpande med din egen produkt/tjänst och förfinar den.
  • Du får arbeta med olika aspekter kring hur du kan göra insteg på marknaden och produkten/tjänsten mer framgångsrik, innovativ och lönsam.
  • Du får kontaktytor och nätverk med andra företag och experter. Vi gör studiebesök och får inspiration av innovativa företag.
  • Innovationsprogrammet leds av experter med kunskap och erfarenhet av såväl innovationer som affärsutveckling.
Här kan du se och höra företagaren Nina Isoz berätta om sin produkt A:rlig och deltagandet i projekt MatLusts innovationsprogram.

Om innovationsprogrammet

Innovationsprogrammet startar i september 2022 och pågår under ca tre månader. Det består av ett antal träffar (oftast halvdag) med olika teman.

Datum och teman 2022

1. Fredag 23 september. Tema: Introduktion & Hållbarhet

2. Fredag 30 september. Tema: Marknadsföring & Varumärke

3. Fredag 7 oktober. Tema: Livsmedelssäkerhet & Kvalitet

4. Fredag 14 oktober. Tema: Mat och destinationsutveckling

5. Fredag 21 oktober. Tema: Handel – Vad krävs för att komma in på hyllan?

6. Onsdag 26 oktober. Tema: Testkök – produktutveckling & rådgivning med experter

7. Tisdag 22 november. Tema: Ät!Stockholm 2022 – finalen

8. Fredag 25 november. Tema: Food Tech – möjligheter med den nya tekniken

9. Fredag 9 december. Tema: Avslutning, inspiration, nätverk och gemensamt lärande

Fysiska träffar

Träffarna i innovationsprogrammet genomförs fysiskt, då nätverkandet och det gemensamma lärandet gynnas av det. Är du intresserad av att delta är det viktigt att du har möjlighet att prioritera dessa träffar under perioden september-december.

Målgrupp

Små och medelstora företag inom eller med anknytning till livsmedels- eller besöksnäringen och som antingen har nya produkter eller idéer med hållbara och innovativa inslag som de vill ta till marknaden.

Krav/förväntningar på deltagarna

Om du blir uttagen att delta i innovationsprogrammet så är kravet att du arbetar löpande med din produkt/tjänst. Vi stöttar dig med experter och nätverk, men du driver själv processen. Ju mer du har möjlighet att arbeta med din produkt/tjänst under programmets gång, desto mer kommer du få ut av det.

Kostnad

Programmet är värt 40 000 kronor, men kostnadsfritt genom projekten MatLust och Omtag Nu.

Vad tycker tidigare deltagare om programmet?

"MatLust har hjälpt oss på ett sätt man inte kan sätta pris på. Utan kontakterna, nätverken och lärdomarna vi fått hade vi inte alls kommit lika långt eller fått samma uppmärksamhet som vi fått nu."

Farzad Amirriazi och Abtin Soltanpour, Chew Folk.

"Genom testpaneler, diskussioner och framförallt genom att bevittna andra programdeltagares ´resa´ fick jag möjlighet att justera recept och utformning till det bättre. Produkten genomgick inte bara en delvis förändring vad gäller råvaror utan fylldes även med rika insikter och tankar."

Daniel Israelsson, Jordnära Mat Sverige. Läs hela intervjun med Daniel här.

Intresseanmälan

Läs mer om programmet och gör din intresseanmälan här senast 8 september!

Vi återkommer till dig för vidare diskussion kring ditt företags önskemål och behov. Antalet platser är begränsat och intaget sker löpande.

Eva Helén

Utvecklingsstrateg, MatLust Utvecklingsnod & Södertälje Science Park samt Tävlingsledare, Ät!Stockholm
Tel: 08-523 037 57
E-post

Mårten Thorslund

Affärskoordinator, Omtag Nu
Tel: 08-523 063 10
E-post

Uppdaterad: 30 september 2022
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram