Hoppa till huvudinnehållet
EU, logo
Meny
MatLust, logosymbol

Affärsutveckling

Utveckla din verksamhet – på mindre än 90 dagar!

Covid-19-pandemin har akut påverkat många branscher och företag, inte minst inom besöks-, upplevelse- och livsmedelsbranschen. Men den har också satt ljuset på vikten av anpassning på lång sikt. Kommer ditt företag kunna verka som tidigare, eller måste du tänka i nya banor för att vara konkurrenskraftig och relevant för dina kunder?

Affärsutvecklingsprogrammet i Omtag Nu är kostnadsfritt (värde ca 50 000 kr) riktar sig till små och medelstora företag inom besöks-, upplevelse- och livsmedelsbranschen. I programmet hjälper vi er – i samarbete med Connect Sveriges experter och nätverk – att hantera företagets utmaningar och skapa förutsättningar för långsiktig lönsamhet. Det kräver en del tid av dig och företaget liksom förändringsvilja och strategiskt och taktiskt kunnande. Det är därför en stor fördel om ni kommit en bit på er organisations "resa", har en viss omsättning, ett antal anställda liksom potential att via nuvarande och framtida produkter och tjänster skapa bestående värde både för er och lokalsamhället och gärna också Sverige samtidigt som det är i linje med inriktning med projektet Omtag Nu.

Från tanke till handling inom 90 dagar

Inom 90 dagar arbetar vi tillsammans fram en handlingsplan. I processen får du tillgång till en strategisk coach som går igenom företagets verksamhet. Du får också feedback på dina strategiska utmaningar i en workshop där ett flertal sakkunniga personer med relevant kompetens deltar. Allt i syfte att stärka och utveckla ditt företag och rigga det för tillväxt.

Affärsutvecklingsprogrammets olika delar

Affärsutvecklingsprogrammet består av fyra delar:

  1. Uppstartsmöte i grupp och tilldelning av affärscoach. Online via Zoom.
  2. Nulägesanalys och individuell affärscoachning.
  3. Expertrådgivning utifrån coachens rekommendationer om hur du tar ditt bolag till nästa nivå.
  4. Avslutning i grupp – lärdomar och erfarenhetsutbyte. Fysisk träff inklusive en frivillig efterföljande lunch på Södertälje Science Park.

Programstarter

Programmet körs med ett par omgångar per år och oftast med fyra företag per start. Nästa start sker kl 09:00-10:00 den 14 september, läs mer och anmäl dig här eller här till den sista omgången sin startar samma tid den 19 januari 2023. Vi avslutar med en fysisk träff för de som kan, vilket vi tror fördjupar och förbättrar inlärandet och nätverkandet.

Experter och utförare

Affärsutvecklingsprogrammet i Omtag Nu utförs i samarbete med Connect Sverige, en ideell organisation utan vinstintresse som finansieras genom samarbete med företag i näringslivet. Connect matchar med hjälp av sina erfarna affärscoacher entreprenörer och deltagande företagare med kompetens och kapital för att främja goda affärer och hållbar tillväxt. Genom frivilliga insatser från experter, investerare, mentorer och affärscoacher tillförs företagen kompetens, erfarenheter och värdefulla kontakter. I kombination med en beprövad metodik skapas unika möjligheter för företag att utveckla och genomlysa sina affärsstrategier, du skapar rätt handlingsplaner genom coachens och eventuella andra rådgivares erfarenhet handfasta ledning och får kontakter och verktyg som främjar företagets utveckling.

Anmälan

Se länk för respektive starttillfälle ovan och välj den period som passar dig bäst också utifrån din tillgänglighet, er (låg)säsong så att du kan lägga ner den tiden som behövs. Du kan också göra en generell intresseanmälan och då välja Affärsutvecklingsprogrammet bland många andra här. Vi återkommer därefter till dig för en diskussion.

Om Omtag Nu

Projektet Omtag Nu är en del av MatLust Utvecklingsnod. Läs mer om Omtag Nu här.

Mårten Thorslund

Affärskoordinator, Omtag Nu
Tel: 08-523 063 10
E-post

Daniel Dworetsky

Företagsutveckling & Kommunikation, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 30 juni 2022
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram