Hoppa till huvudinnehållet
MatLust Utvecklingsnods loggaOmtag Nu loggaEU, logo
MatLust, logosymbol

Digital säkerhet – en utbildning i 2 steg

17

APR

Datum: 17 apr 2023

Tid: 09.00–10.00

Plats: Digital via Zoom.

Steg 1 sker digitalt via Zoom. Steg 2 är en fysisk workshop på Arena Sergel, Malmskillnadsgatan 36. Stockholm.

Omtag Nu, som är ett projekt inom MatLust Utvecklingsnod, bjuder in representanter för små och medelstora företag till en kostnadsfri utbildning i två steg. Ämnet är digital säkerhet, något vi är många som ofta tänker på men sällan gör så mycket åt som vi någonstans vet att vi borde. Låt oss hjälpa er på vägen till högre grad av medvetande av risker för dig, företaget och ökad cybersäkerhet genom råd för praktiska förbättringar. Utbildningen leds av experterna Ulrik Sturk och Tomas Kesa på ACTENSA som har flerårig erfarenhet av att jobba med digital säkerhet. Programmet har ett värde på 5 000 kr.

Steg 1 – 17 april 2023 kl 09:00-10:00. Webbinarium: Så skyddar du dig och din organisation mot cyberattacker.

Cyberattacker är ett stort problem för egenföretagare*. Visste du att:

  • Kostnaderna för cyberattacker mot svenska företag uppgår årligen till ca 20 miljarder kronor.
  • Merparten av attackerna sker mot egenföretagare.
  • 93% av intrången hade kunnat undvikas.   

* Källa: Företagarnas undersökning "Är det IT-säkert?" oktober 2022.

Under webbinariet får du konkreta tips på vad du kan göra för att skydda dig mot cyberattacker samt en uppgift att göra inför workshopen i steg 2 den 24 april med syftet att testa er säkerhetsmedvetenhet. 

För oss var det några väl investerade timmar som gav en bättre bild av hur cyberhot kan mötas och hur starkare motståndskraft och beredskap kan byggas upp inom vår organisation genom den praktiska checklista och självtest vi jobbade med och nyttiga tips från experterna. Det var också intressant att få insikter om att andra gått igenom liknande försök till hackning som vi och hur både hoten med konkreta lösningar på det viset kan bemötas.

Matilda Olstorpe, HÅVA

Steg 2 – 24 april 2023 kl 09:00-12:00. Workshop: Fördjupade insikter om hur du kan öka den digitala säkerheten och beredskapen.

Steg 2 sker i form av en workshop som genomförs centralt i Stockholm, på Arena Sergel som passande nog ligger i tidigare SEB:s lokaler och det gamla bankvalvets massiva järndörr ramar in temat för dagen! I workshopen går vi mer på djupet med hemuppgiften och experterna erbjuder mer individuellt stöd men också gruppanpassad feedback. Workshopen sker endast på plats och spelas inte in.

I slutet av kursen får du en konkret hjälp för att definiera din egen säkerhetsplan.

Tomas Kesa, ACTENSA


Välkommen med din intresseanmälan senast den 13 april. Den 14 april återkommer vi med information om du är antagen till utbildningen.

Bild: Markus, Spiske, Hacker binary attack code, Unsplash

Mårten Thorslund

Affärskoordinator, Omtag Nu
Tel: 08-523 063 10
E-post

Uppdaterad: 17 mars 2023
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram