KONTAKT
Projekt MatLust

Tel: 08-523 048 05
E-post: matlust@sodertalje.se
Adress: Kvarnbergagatan 14 A 151 36, Södertälje
Följ oss på: Facebook

Matsvinnsmingel under Chill & Meet på Södertälje Science Week

Matsvinnsmingel under Chill & Meet på Södertälje Science Week

2019-01-30: Matsvinnsmingel under Chill & Meet på Södertälje Science Week


MatLust bjuder in till Matsvinnsmingel under Södertälje Science Week!

Under aktiviteten Chill & Meet på Södertälje Science Week bjuder MatLust på onsdagen den 30 januari och torsdagen den 31 januari mellan kl. 16.00–18.00 på smakprover av framtidens hållbara mat på temat SVINN!

Svinn av livsmedel är en av vår tids största utmaningar. Globala siffror pekar på att 1/3 av all mat som produceras aldrig äts upp. Samtidigt sägs det att vi måste producera mer för att mätta världens befolkning. Mat som kastas är ett enormt slöseri på jordens resurser.

Matsvinn är fullt ätbar mat som riskerar att slängas, kanske på grund av​ överskott, kort bäst-före-datum, skadade och felmärkta förpackningar eller för att frukter och grönsaker inte möter branschens normer gällande storlek och form. Som tur är finns det företag som bestämt sig för att göra något åt detta.

Kom och provsmaka, mingla och träffa oss på MatLust tillsammans med några av de företagare som brinner för att stoppa matsvinnet!

Onsdag 30/1
Besök vårt Matsvinnstorg! Kom och prata matsvinn och utmaningar i livsmedelskedjan med någon som kan, samt rädda varor som annars hade slängts i soporna. Vad det bjuds på vet vi inte i förväg utan det beror på vad som samlats in för dagen.

Torsdag 31/1
Sopköket är företaget som tar ett totalgrepp om svinnet och erbjuder skolmat och catering på räddade råvaror, skänker måltider till behövande och skapar nya jobb. Hjärtat utgår idag från Söderhallarnas Saluhall, där de tillreder catering och har sin första Pop Up-restaurang. Sopköket bjuder under Chill & Meet på matiga kanapéer, där innehållet bestäms efter dagens tillgång på räddade råvaror. Sopköket deltog i MatLusts Innovationsprogram år 2016.

Lördag 2/2
Öppet Campus på KTH, Södertälje Science Park
MatLust är på plats och berättar om sitt arbete med att etablera en regional nod för hållbar livsmedelsutveckling i Södertälje och bjuder på hållbara smakprover från den prisbelönta skolmaten i Södertälje kommun.

Varmt välkommen!

Vid frågor, kontakta Elizabeth Brockfield (ebrockfield@gmail.com eller 0766338605)