KONTAKT
Projekt MatLust

Tel: 08-523 048 05
E-post: matlust@sodertalje.se
Adress: Kvarnbergagatan 14 A 151 36, Södertälje
Följ oss på: Facebook

MatLust-torget på Södertäljefestivalen!

MatLust-torget på Södertäljefestivalen!

2018-08-24: MatLust-torget på Södertäljefestivalen!


Den 24-26 augusti går Södertäljefestivalen av stapeln och vi på MatLust vill visa upp en verkligt hållbar kvalitetsmatmarknad för de tiotusentals besökare som vallfärdar till centrala Södertälje.

På plats finns Street food av hög kvalitet, närodlade råvaror, fika i världsklass och närproducerad mat att köpa med sig hem.

Läs mer och se vilka företag som finns på plats på Södertäljefestivalens webbplats eller vår facebook-sida.

Om Södertäljefestivalen och MatLust-torget

 • En stor stadsfestval som lockar ca 35 000 personer under tre dagar. Det bjuds på kända artister, tivoli, drakbåtsrace och mat från hela världen. Och så MatLust-torget som fokuserar på hållbar kvalitetsmat.
 • MatLust-torget är placerat på parkeringen där McDonalds tidigare låg, adress: Ekdalsgatan 2 (klicka här för kartlänk). Placeringen är optimal då den ligger mittemellan Stortorget där sommarens hetaste artister uppträder och parkeringen vid Vettersgatan där tivolit finns – de två stora publikmagneterna under festivalen. Det kommer att finnas sittplatser för besökare till MatLust-torget.

Information för utställande företag

 • MatLust kommer att erbjuda ett begränsat antal företag monterplats. Besked om vilka som tilldelas plats ges löpande. Med så stort antal besökare (beräknas ca 35 000) är detta en ypperlig möjlighet till såväl exponering som ren försäljning.
 • Utställare måste representera ett befintligt företag.
 • Utställande företag tilldelas en monteryta som är ca 2,3×2,3 m. Utställande företag betalar ingen hyra vare sig för platsen eller för montern. All inredning i montern ombesörjs dock av utställande företag.
 • Utställande företag kan sälja mat och livsmedel i olika format: portionsvis, förpackade produkter, lösplock… Även food trucks kan ges möjlighet att vara med på marknaden. Huvudsaken är att de produkter som säljs har en tydlig hållbarhetsinriktning.
 • Deltagande företag förväntas bemanna sin monter under hela dagar och vi kommer att prioritera utställare som kan bemanna en monter under alla festivalens tre dagar. Öppettider: fredag 24/8: 10:00-20:00, lördag 25/8: 10:00-18:00, söndag 26/8: 10:00-17:00.
 • Det kommer finnas tillgång till el. Eventuella spisplattor, kylar och annan utrustning ombesörjs av resp. utställande företag.
 • Det finns ingen nattförvaring för livsmedel eller utrustning. Resp. monter måste packas ner i slutet av resp. dag och packas upp nästa morgon.

Så här gör du om du vill ställa ut under Södertäljefestivalen:

 • Fyll i intresseanmälan som du hittar via denna länk. Svara på alla frågor så tydligt som möjligt.
 • Vi ger löpande besked till de företag som ges plats.