KONTAKT
Projekt MatLust

Tel: 08-523 048 05
E-post: matlust@sodertalje.se
Adress: Kvarnbergagatan 14 A 151 36, Södertälje
Följ oss på: Facebook

Kockutbildning med fokus på det nordiska skafferiet

Kockutbildning med fokus på det nordiska skafferiet

2019-01-21: Kockutbildning med fokus på det nordiska skafferiet


I mars 2019 startar projekt MatLust tillsammans med Södertälje vuxenutbildning och Kostenheten en yrkesutbildning inom restaurang och storkök med inriktning på det nordiska skafferiet och fokus på vegetarisk matlagning och närodlat i säsong. Utbildningen är nu öppen för ansökningar.

Utbildningen vänder sig till alla som vill arbeta inom restaurang- eller livsmedelsbranschen. Den innehåller kurser ur restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning på hållbara måltider, vilket innebär fokus på lokala och ekologiskt producerade råvaror samt matlagning där grönsakerna står i centrum. Utbildningen sker i nära samverkan med arbets- och näringslivet i Stockholms- och Mälardalsregionen.

Utbildningen är perfekt för den som har aktuella bransch- och kökskunskaper och ett genuint intresse för kvalitetsmat. Eftersom utbildningen har en inriktning mot nordiska skafferiet och fokus på vegetarisk matlagning är erfarenhet och engagemang inom dessa områden värdefullt.

Utbildningen är CSN-berättigad och innehåller ca 15 veckors APL (ArbetsPlatsförlagt Lärande). Sökande ska ha godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk från grundskola eller grundläggande vuxenutbildning.

Vad: Kockutbildning med inriktning på det nordiska skafferiet
Skolform: Gymnasial yrkesutbildning
Längd: 1,5 år inkl. 15 veckors praktik (APL)
Startdatum: 18 mars, 2019
Sista sökdag: 21 januari, 2019
Ansökan: Gå in på https://sodertalje.alvis.gotit.se/student/kurskatalog.aspx och ange kod KSOKOCKV19-KD i sökfältet för att komma till webbansökan
Frågor: Jenny Isenborg, 08-5230 6568, jenny.isenborg@sodertalje.se